Γερμανία: Σεισμογράφοι «έπιασαν» την έκρηξη του ενυδρείου στο Βερολίνο - Νεκρά τα 1.500 ψάρια

Γερμανία: Σεισμογράφοι «έπιασαν» την έκρηξη του ενυδρείου στο Βερολίνο - Νεκρά τα 1.500 ψάρια

Ένα εκατομμύριο λίτρα νερού πλημμύρισαν τους χώρους του ξενοδοχείου και τους γύρω δρόμους – Το γεγονός κατέγραψαν σεισμογράφοι

aquarium-berlin-2
Τεράστια είναι η καταστροφή από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο γιγάντιο ενυδρείο «Dom Aquaree» που κοσμεί το λόμπι του 16ωροφου ξενοδοχείου «Radisson Blu» στην «καρδιά» του Βερολίνου.

Από την ισχυρή έκρηξη, στις 6 το πρωί, ώρα Γερμανίας, είναι νεκρά όλα τα ψάρια του ενυδρείου - 1.500 στον αριθμό, ενώ οι 350 ένοικοι του ξενοδοχείου αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν άρον-άρον, καθώς όλο το κτίριο έχει πλημμυρίσει.



Όπως γράφει η εφημερίδα Bild, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που την κατέγραψαν σεισμογράφοι, ενώ οι γερμανικές αρχές υποστηρίζουν ότι ένα εκατομμύριο λίτρα νερού έχουν πλημμυρίσει όχι μόνο τους χώρους του ξενοδοχείου, αλλά και τους γύρω δρόμους.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο άτομα τραυματίστηκαν από τα θραύσματα τζαμιών. Η πυροσβεστική και οι αστυνομικές αρχές που έχουν σπεύσει στο σημείο, χρησιμοποιούν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για τον εντοπισμό τυχόν θυμάτων.

Κατά την έκρηξη, πόρτες και παράθυρα πετάχτηκαν στο δρόμο, ενώ οι γλάστρες που κοσμούσαν την είσοδο του ξενοδοχείου εκσφενδονίστηκαν στο απέναντι τετράγωνο.



Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία για στοχευμένη επίθεση, σύμφωνα με τις αρχές του Βερολίνου, γράφει το γερμανικό περιοδικό Focus.

Πληροφορίες που επικαλείται η Bild υποστηρίζουν ότι η έκρηξη του ενυδρείου πιθανότατα οφείλεται στα παλιά υλικά κατασκευής του.

Το ενυδρείο «Dom Aquaree» βρίσκεται στην τουριστική περιοχή Μίτε του Βερολίνου, κοντά στον καθεδρικό ναό και σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Alexanderplatz. Θεωρείται το μεγαλύτερο ομοιογενές, κυλινδρικό ενυδρείο στον κόσμο, έχει ύψος 16 μέτρα, περιέχει ένα εκατομμύριο λίτρα νερού και 1.500 ψάρια 100 διαφορετικών ειδών, τα οποία μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν, καταβάλλοντας το ποσό των 19 ευρώ.



Αξίζει να σημειωθεί ότι, το «AquaDom» άνοιξε ξανά το καλοκαίρι μετά από 2,5 χρόνια ανακαίνισης. Το κόστος της ανακαίνισης ανήλθε στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ. Τα σφραγίσματα σιλικόνης ανανεώθηκαν και η πισίνα καθαρίστηκε σχολαστικά.

Η μουσικός Ίβα Γιουντίνσκι μία από τους 350 ενοίκους του ξενοδοχείου «Radisson Blu», όπου βρίσκεται το τεράστιο ενυδρείο, περιγράφει πώς βίωσε την τρομακτική αυτή κατάσταση. «Νωρίς το πρωί, γύρω στις 6 π.μ., άκουσα μια τεράστια έκρηξη, άκουσα μία βροντή. Δεν κατάλαβα καν τι έγινε. Πήγα στο δωμάτιο της φίλης μου. Από εκεί είδαμε το ενυδρείο και όλη την καταστροφή. Όλο το ξενοδοχείο έχει πλημμυρίσει», δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα.

«Το ενυδρείο καταστράφηκε και υπάρχει διαρροή νερού. Η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη αυτή τη στιγμή», έγραψε στο Twitter η πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου το πρωί της Παρασκευής.

«Μιλάμε για καταστροφή, το ξενοδοχείο κουνιόταν ολόκληρο», υποστηρίζει ο αυτόπτης μάρτυρας Αντρέας Σμιντ στο γερμανικό πρακτορείο «News5», προσθέτοντας: «Πρέπει να ήταν γύρω στις 6 π.μ. Κοιμόμουν βαθιά. Άκουσα ένα δυνατό μπαμ . Προσπάθησα να δω αν είχαμε ρεύμα. Αρχικά νόμιζα ότι κάτι είχε πέσει από την οροφή γιατί όλα στο δρόμο ήταν κατεστραμμένα. Στο εσωτερικό, του κτιρίου επικρατούσε χάος. Το λόμπι και το μπαρ έχουν καταστραφεί ολοσχερώς κι έχουν πλημμυρίσει. Όλα είναι κατεστραμμένα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η ζημιά στο ενυδρείο θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοια καταστροφή».

Στο ξενοδοχείο κοιμόταν και η Κλαούντια Γκονζάλες, η οποία ανέφερε: «Άκουσα μία ισχυρότατη έκρηξη. Ακούστηκε κάτι σαν πυροτέχνημα. Το ξενοδοχείο «έτρεμε». Πετάχτηκα από το κρεβάτι και βγήκα από το δωμάτιο για να δω τι ακριβώς συνέβη. Κοίταξα έξω από το παράθυρο και είδα μια γυναίκα να τρέχει. Και νόμιζα ότι απλά έκανε τζόκινγκ. Τότε επέστρεψα στο κρεβάτι μου».



Ειδήσεις σήμερα:

'Ερχεται απότομη υποχώρηση της θερμοκρασίας - O καιρός προς τα Χριστούγεννα

Στη φυλακή δύο από τους πέντε μαθητές που πήγαν να βιάσουν 14χρονη στην Κόρινθο

Ισόβια για κανίβαλο που σκότωσε άνδρα με τον οποίο βγήκε ραντεβού και έφαγε τον έναν του όρχι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης