Βρετανία: Πέθανε και ο 6χρονος που είχε πέσει στη παγωμένη λίμνη – Τέσσερα αγόρια τα θύματα
Άλλα τρία αγόρια, ηλικίας 11, 10 και 8 ετών, είχαν ανασυρθεί το απόγευμα της Κυριακής
Ένα 6χρονο αγοράκι που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση αφού έπεσε την Κυριακή σε παγωμένη λίμνη στην κεντρική Αγγλία έχασε τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αστυνομία.
Η Βρετανία πλήττεται από κύμα ψύχους και χιονοπτώσεις που κάλυψαν μεγάλο μέρος της χώρας τη νύχτα της Κυριακής και τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία το βράδυ της Κυριακής ήταν η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί φέτος.
«Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε ότι σήμερα το απόγευμα ο 6χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο έχασε τη μάχη» με τον θάνατο, ανέφερε στο Twitter η αστυνομία του Γουέστ Μίντλαντς.
Οι αστυνομικοί συνέχιζαν τις έρευνες στη λίμνη αφού υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι και άλλα παιδιά μπορεί να είχαν πέσει μέσα όταν έσπασε ο πάγος. Σήμερα όμως ανακοίνωσαν ότι η έρευνα αυτή έχει πλέον ολοκληρωθεί.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.