La Reppublica: Ο σύζυγος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, «δείχνει» τις ΜΚΟ

La Reppublica: Ο σύζυγος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, «δείχνει» τις ΜΚΟ

«Τις ΜΚΟ; Τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα» φέρεται να έχει πει ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι

tzortzi_kaili_arthro
Μια φράση την οποία φέρεται να έχει πει ο υπό κράτηση σύζυγος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, χρησιμοποιεί η La Reppublica σε σημερινό της άρθρο για την υπόθεση του Κατάρ-gate ξεδιπλώνοντας το «ιταλικό» σκέλος του σκανδάλου.

«Τις ΜΚΟ; Τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα» φέρεται να είπε ο Τζιόρτζι,  ο οποίος ήταν ο πλέον έμπιστος συνεργάτης του πρώην ευρωβουλευτή  Αντόνιο Παντζέρι, του φερόμενου ως «εγκεφάλου» του Κατάρ-gate. Υπενθυμίζεται ότι ο Παντζέρι ήταν ο ιδρυτής της ΜΚΟ «Fight Impunity» ενώ ο Τζιόρτζι ήταν στέλεχος σε αυτή.

H ιταλική εφημερίδα επικαλείται τις τέσσερις σελίδες του κατηγορητηρίου κατά των τεσσάρων συλληφθέντων για την υπόθεση και αναφέρει ότι η «ομάδα» ενεργούσε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2021 με τις βασικές της επαφές να είναι με το Κατάρ.

republica


Κατά το δημοσίευμα οι επαφές αυτές ήταν στο υψηλότερο επίπεδο καθώς σε έγγραφα γίνεται αναφορά στον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπιν Σαμίκ αλ Μάρρι τον οποίο η Εύα Καϊλή συνάντησε την 1η Νοεμβρίου.

Στόχος της «ομάδας» κατά την ιταλική εφημερίδα ήταν να αναπτύξει σχέσεις ανάμεσα σε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Αρχών του Κατάρ, όπως υποστηρίζουν οι βελγικές Αρχές, με ειδική στόχευση το Μουντιάλ 2022 και την ανάγκη της κυβέρνησης της Ντόχα να μιλήσει θετικά για «μεταρρυθμίσεις» σε θέματα όπως οι εργασιακές σχέσεις.

«Για το λόγο αυτό η ΜΚΟ του Παντζέρι είχε οργανώσει μια σειρά ταξιδιών στο Κατάρ τους τελευταίους μήνες. Η κόρη του βρέθηκε εκεί για ορισμένες ημέρες. Τα έγγραφα αναφέρουν ονόματα βοηθών που θα μπορούσαν να είχαν επηρεαστεί από τον Παντζέρι. Για παράδειγμα η Αλεσσάντρα Μορέτι από το Δημοκρατικό Κόμμα καθώς η βοηθός της, Φραντσέσκα Γκαρμπανάτι εργάστηκε στο παρελθόν με τον Παντζέρι» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Οι έρευνες, σύμφωνα με την La Reppublica, επικεντρώνονται, πάντως, και σε επαφές της ομάδας με το Μαρόκο αν και με διαφορετικά χαρακτηριστικά καθώς γίνεται αναφορά στα «πολιτικά ενδιαφέροντα» της αραβικής χώρας και όχι μόνο στην «καλή δημοσιότητα» όπως στην περίπτωση του Κατάρ. Ειδικά αναφορά γίνεται, μεταξύ άλλων, στα δώρα που δόθηκαν από τον πρεσβευτή  του Μαρόκο στην Πολωνία, Αμπντεραχίμ Ατμούν.

Κλείσιμο
Το κεφάλαιο «δώρα» στην ομάδα του Παντζέρι, εξάλλου, φαίνεται να αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στα έγγραφα που υποστηρίζει ότι έχει διαβάσει η La Reppublica. Σε μια περίπτωση κατά τη διάρκεια οργανωμένου ταξιδιού στο Κατάρ γίνεται λόγος για «ρολόγια» αλλά και για «αγορά ενός σπιτιού στο βουνό, στην περιοχη Κερβίνια.

Η ιταλική εφημερίδα υποστηρίζει, τέλος, ότι αρκετά από τα στοιχεία φέρονται να έχουν προέλθει από τον Τζιόρτζι τον οποίον «κάρφωσαν τηλεφωνικές υποκλοπές» με συγκεκριμένες αναφορές οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, γράφει η La Reppublica, από «τα βουνά χρημάτων» που βρέθηκαν στο σπίτι στο οποίο έμενε με την Καϊλή.

Ειδήσεις σήμερα:

To μετέωρο βήμα του Ράμα για τη συμφωνία της Ελληνοαλβανικής ΑΟΖ

«Μου ξέφυγε», λέει ο ιδιοκτήτης του Ντόγκο Αρτζεντίνο που κατασπάραξε το σκυλάκι

Μουντιάλ 2022: Οι ομοιότητες του Μαραντόνα του 1986 με τον Μέσι του 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης