Εύα Καϊλή: Φήμες για αναβολή της απόφασης προφυλάκισης - Δεν επιβεβαιώνονται από το Βέλγιο

Εύα Καϊλή: Φήμες για αναβολή της απόφασης προφυλάκισης - Δεν επιβεβαιώνονται από το Βέλγιο

Επιχείρημα της πλευράς Καϊλή η πιθανή αδυναμία μεταγωγής της στο δικαστικό μέγαρο λόγω απεργίας των αστυνομικών υπαλλήλων στις Βρυξέλλες

kaili_eva
Μια φημολογία περί αιτήματος αναβολής της διαδικασίας για το αν η Εύα Καϊλή θα προφυλακιστεί ή όχι διακινεί η πλευρά της Ελληνίδας ευρωβουλευτή με επιχειρήμα την απεργία του συνδικάτου των αστυνομικών υπαλλήλων στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το σκεπτικό αυτό επειδή ενδεχομένως να μην μπορεί να γίνει η μεταγωγή της κυρίας Καϊλή από τις φυλακές όπου κρατείται μετά τη σύλληψή της που ακολούθησε την επιχείρηση της 9ης Δεκεμβρίου των βελγικών αρχών, τότε η Εύα Καϊλή θα πρέπει να αιτηθεί αναβολή της διαδικασίας μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Αν και οι Βέλγοι δικηγόροι της κυρίας Καϊλή φέρονται να της εξήγησαν ότι η διαδικασία θα μπορέσει να προχωρήσει και χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία της ίδιας ενώπιον της αρχής που θα αποφασίσει για το αν θα πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι, η πλευρά της Ελληνίδας ευρωβουλευτη υποστηρίζει ότι δεν είναι σωστό αυτό να γίνει από τη στιγμή που κρίνεται το αν θα μείνει ελεύθερη ή όχι.

Από την άλλη υπάρχει μια συγκεκριμένη προθεσμία για τις βελγικές αρχές προκειμένου να αποφασίσουν αν η κράτηση της Εύας Καϊλή θα πρέπει να συνεχιστεί ή όχι και ως εκ τούτου η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η διαδικασία θα προχωρήσει όπως ήταν προγραμματισμένο.

Κλείσιμο
Το γεγονός ότι χθες η κ. Καϊλή μεταφέρθηκε στις υπερσύγχρονες φυλακές Χάρεν από τις φυλακές Σεν Ζιλ, όπου τελούσε υπό κράτηση εκλαμβάνεται από μερίδα αναλυτών ως κακός οιωνός ενόψει της σημερινής δικαστικής διαδικασίας, τη στιγμή που η ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου παρουσίασε χθες τα ευρήματα από τις έρευνες στις κατοικίες και στα γραφεία του πρώην Ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντζέρι, της Εύας Καϊλή και του πατέρα της, Αλέξανδρου, ευρήματα που υπερβαίνουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, αφήνοντας άφωνη την κοινή γνώμη.

Σημειωτέον ότι μαζί με την κ. Καϊλή στο προδικαστικό τμήμα, αυτό δηλαδή που θα αποφασίσει σήμερα αν θα κριθούν ή όχι προφυλακιστέοι, θα οδηγηθούν ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ένας λομπίστας των Βρυξελλών και ο πρώην Ιταλός Ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι, ο οποίος περιγράφεται ως ο ιθύνων νους της «παρέας».

Ειδήσεις σήμερα:

To μετέωρο βήμα του Ράμα για τη συμφωνία της Ελληνοαλβανικής ΑΟΖ

«Μου ξέφυγε», λέει ο ιδιοκτήτης του Ντόγκο Αρτζεντίνο που κατασπάραξε το σκυλάκι

Μουντιάλ 2022: Οι ομοιότητες του Μαραντόνα του 1986 με τον Μέσι του 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης