Ταραμπέλα στους Ευρωσοσιαλιστές: Αποφάσισα «να κάνω στην άκρη», δεν πήρα χρήματα

Ταραμπέλα στους Ευρωσοσιαλιστές: Αποφάσισα «να κάνω στην άκρη», δεν πήρα χρήματα

Ο ευρωβουλευτής τονίζει ότι είναι πρόθυμος να βοηθήσει τη Δικαιοσύνη και προσθέτει ότι «δεν έχει τίποτα να κρύψει»

tarabella
Την πρόθεσή του να βγει από το προσκήνιο της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών εξέφρασε ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, η κατοικία του οποίου είχε ερευνηθεί από τις αρχές το Σάββατο για το σκάνδαλο χρηματισμών από το Κατάρ.

Το Politico μετέδωσε ότι, σε σημείωμά του προς την ομάδα των Σοσιαλιστών (S&D), ο Ταραμπέλα λέει: «Αποφάσισα να κάνω στην άκρη (step aside)». Παράλληλα έχει αποχωρήσει από την επιτροπή της Ευρωβουλής για τις σχέσεις με τις αραβικές χώρες.

Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι «παρέμεινα στο Βέλγιο ελπίζοντας ότι θα ερωτηθώ από την αστυνομία και ότι θα βοηθήσω την αστυνομία όσο μπορώ». Πρόσθεσε ότι «δεν έχω απολύτως τίποτα να κρύψω».

Αναφέρει ακόμη: «Αγαπητοί φίλιοι και συνάδελφοι, μπορεί να μην είχαμε πάντα την ίδια άποψη για όλα και κάποιοι μπορεί να μην μοιράζονταν μαζί μου την άποψή μου για το Κατάρ. Το δέχομαι αυτό.

» Ποτέ δεν έλαβα χρήματα για να πω τι πιστεύω, ποτέ δεν έλαβα χρήματα για να πω πράγματα που δεν σκέφτομαι. Οι πεποιθήσεις και τα ιδεώδη μου ποτέ δεν ήταν και δεν θα είναι προς πώληση. Θα παλέψω για να αναγνωριστεί αυτό».

Εν τω μεταξύ, σημειώνει το Politico, το Βαλονικό Σοσιαλιστικό Κόμμα θα συνεδριάσει την Τρίτη για να εξετάσει τη θέση του Ταραμπέλα. Η Μαρί Αρενά, που επίσης είναι μέλος του ίδιου κόμματος, δεν είναι αντιμέτωπη με κομματικές διαδικασίες γιατί δεν διεξάγεται σε βάρος της έρευνα.



Ειδήσεις σήμερα:

Πέθαναν τρία από τα παιδιά που έπεσαν σε παγωμένη λίμνη στη Βρετανία


Δεσμεύεται η περιουσία της Καϊλή στην Ελλάδα - Είχε εταιρεία real estate με τον σύζυγο

Μητσοτάκης: Παραλάβαμε 121 άθλιες εγκαταστάσεις - Σήμερα λειτουργούν 31 οργανωμένοι χώροι για μετανάστες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης