Γαλλία: Διακοπή ρεύματος βύθισε τμήματα του Παρισιού στο σκοτάδι

Γαλλία: Διακοπή ρεύματος βύθισε τμήματα του Παρισιού στο σκοτάδι

Η διακοπή  συνδέθηκε με τεχνικό πρόβλημα σε μετασχηματιστή του παρόχου ενέργειας Enedis

paris_nneo
Διάφορες περιοχές του νοτίου τμήματος του Παρισιού βυθίστηκαν χθες, Πέμπτη, το βράδυ στο σκοτάδι λόγω διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, την οποία η εταιρεία διαχείρισης του δικτύου RTE συνέδεσε με τεχνικό πρόβλημα σε μετασχηματιστή του παρόχου ενέργειας Enedis.

Το περιστατικό σημειώνεται εν μέσω ανησυχιών ότι διακοπές ρεύματος θα μπορούσαν να παραλύσουν την υποδομή στη Γαλλία, καθώς το πρώτο κύμα ψύχους του χειμώνα δοκιμάζει την ανθεκτικότητα του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.



Πολλοί δρόμοι στο τρίτο, τέταρτο και πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού επλήγησαν από τις διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν γύρω στις 22:15 τοπική ώρα (23:15 ώρα Ελλάδος) χθες και η παροχή αποκαταστάθηκε γύρω στις 23:00 τοπική ώρα, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το τμήμα της RTE για την περιοχή του Παρισιού και την περιφέρεια Ιλ ντε Φρανς.

«Γύρω στα 125.000 νοικοκυριά επλήγησαν κατά την κορύφωση του περιστατικού», σημειώνει. Υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης έχουν προειδοποιήσει για πιθανές διακοπές ρεύματος στην περίπτωση που προκύψει κενό ανάμεσα στην προμήθεια και τη ζήτηση, κάτι το οποίο όπως είπαν δεν θα διαρκέσει περισσότερο από δύο ώρες και θα υπάρξει ενημέρωση εκ των προτέρων.

Κλείσιμο


Η κρατική επιχείρηση κοινής ωφέλειας EDF, μητρική της Enedis, προσπαθεί να θέσει ξανά σε λειτουργία πυρηνικούς αντιδραστήρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διάβρωσης.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Στα γαλανόλευκα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για την «Ημέρα Ελλάδος-Αμερικής»

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στην είσοδο της Συγγρού από Πειραιά - «Χάος» στους δρόμους


Ρούλα Κορoμηλά: «Από το 2007 δίνω μάχη με ένα θηρίο που ζει μέσα στο σώμα μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης