Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί οι Ρώσοι στρατιώτες ζηλεύουν τους Τσετσένους αντάρτες του Καντίροφ;

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί οι Ρώσοι στρατιώτες ζηλεύουν τους Τσετσένους αντάρτες του Καντίροφ;

Κοιμούνται σε ξενοδοχεία και απολαμβάνουν όλες τις ανέσεις ενός καταλύματος σε αντίθεση με τους Ρώσους στρατιώτες που πολεμούν μέσα στη λάσπη και το πολικό ψύχος

kadirov-54
Ορισμένοι από τους στρατιώτες που στηρίζουν τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία, φαίνεται ότι ζουν πολύ πιο άνετα!, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild» ρίχνοντας σπόντες για τους Τσετσένους μαχητές του Καντίροφ, που βρίσκονται στο πλευρό του

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, τα στρατεύματα του Τσετσένου ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ απολαμβάνουν προνόμια πολυτελείας. Για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων, ο Καντίροφ απαίτησε για τους στρατιώτες του να έχουν ειδική μεταχείριση , όπως να έχουν τη δυνατότητα να καταλύσουν σε ξενοδοχεία.

Η σύζυγος ενός στρατιώτη του Πούτιν φέρεται να δήλωσε στην ανεξάρτητη ρωσική πύλη του «Telegram» «Sota», αποκαλύπτει τα όσα της είπε ο άνδρας της που βρέθηκε απέναντι σε ψυχολόγο που τον ρώτησε για τη στάση του απέναντι στον πόλεμο.

«Ο άντρας μου είναι ειλικρινής και ανόητος. Εχει εκτεθεί σε τον πόλεμο. Ο ουκρανικός πληθυσμός τάσσεται κατά της κατοχής, τα στρατεύματα του Καντίροφ διαμένουν σε ξενοδοχεία, ενώ οι Ρώσοι στρατιώτες ζουν σε στρατώνες, υπό αντίξοες συνθήκες, χωρίς τρόφιμα και όπλα », είπε η σύζυγος.

Προφανώς, οι μαχητές του Καντίροφ απολαμβάνουν ειδικά προνόμια κι αυτό προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια μεταξύ άλλων στρατιωτών. Τις πρώτες εβδομάδες μετά τη μεγάλη επίθεση στην Ουκρανία, ο δημοσιογράφος του BILD, Πέτερ Τίντε είδε Τσετσένους στρατιώτες σε ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στη ρωσική πόλη Belgorod.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, οι Τσετσένοι δεν φέρεται να βρίσκονται σχεδόν ποτέ στην πρώτη γραμμή του πολέμου . Αντιθέτως, δεν διακινδυνεύουν εκεί που πολεμούν. Στόχος τους είναι να σταματήσουν τους λιποτάκτες - και να τους πυροβολήσουν εάν χρειαστεί, όπως επισημαίνει το γερμανικό δημοσίευμα.

Ακτιβιστής της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Memorial, η οποία είναι απαγορευμένη από τη Ρωσία, αποδίδει επίσης και συγκρούσεις μεταξύ των Τσετσένων ανταρτών του Καντίροφ και των Ρώσων στρατιωτών στην άνιση κατανομή του εξοπλισμού: «Είναι καλύτερα οπλισμένοι από άλλες μονάδες».

Η ζήλια και η αντιπάθεια των Ρώσων στρατιωτών για τους Τσετσένους αντάρτες μετατρέπονται σε μίσος, σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα. Οι περισσότεροι Ρώσοι στρατιώτες δεν έχουν τον κατάλληλο χειμερινό ρουχισμό όπως και την κατάλληλη εκπαίδευση.

Από την πλευρά του, ο 64χρονος Μπεν Χότζες , πρώην ανώτατος διοικητής του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, πιστεύει μάλιστα ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί μια κατάρρευση του ρωσικού στρατού» τον χειμώνα.



Ειδήσεις σήμερα

O businessman και η δημοσιογράφος: Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος παντρεύτηκε τη Λίνα Δρούγκα

Ιστορίες απ' το Μουντιάλ: Ο Ιάπωνας Ρεχάγκελ και ο Χακίμι με την ομορφότερη γυναίκα του κόσμου

«Δολοφόνε, ήρθες;» ξέσπασε η μητέρα της Ερατούς στη Μυτιλήνη όταν είδε τον κατηγορούμενο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης