Πόλεμος στην Ουκρανία: «Σχεδόν πλήρης» η αποκατάσταση στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Σχεδόν πλήρης» η αποκατάσταση στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο Κίεβο

Οι Ουκρανοί «δοκιμάζουν» την εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τη Ρουμανία

kievo_plateia
«Σχεδόν πλήρης» είναι η αποκατάσταση στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και θερμότητας, καθως και οι κινητές τηλεπικοινωνίες στο Κίεβο, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Telegram η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας.

«Από το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου, οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης έχουν φως, ενώ τείνουμε προς σταθεροποίηση, χωρίς διακοπές έκτακτης ανάγκης» αναφέρθηκε στην ενημέρωση.

«Όλα χάρη στην αποκατεστημένη, σταθερή παροχή ρεύματος και τη χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τους συνδρομητές. Στην κλίμακα της πρωτεύουσας, η παροχή νερού, η παροχή θερμότητας, η επικοινωνία - όλα λειτουργούν κανονικά. Μόνο τοπικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης είναι πιθανές», προσθέτει η στρατιωτική διοίκηση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Ukrinform, η «Ενεργειακή Εταιρεία της Ουκρανίας» (EΚU) σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δοκιμαστική εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τη Ρουμανία. Αυτό ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής Βιτάλι Μπουτένκο, αναφέροντας πως «πραγματικά ξεκινήσαμε τη δοκιμαστική εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την Ευρώπη. Σχεδιάζουμε επίσης να κάνουμε άλλη μια δοκιμή από τη Ρουμανία (επειδή οι προηγούμενες ήταν από τη Σλοβακία), προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι η εισαγωγή είναι τεχνικά δυνατή».

Εξήγησε ακόμα, ότι οι παραδόσεις ηλεκτρικής ενέργειας από την Ευρώπη, που έχει ήδη πραγματοποιήσει η EKU, δεν είναι εμπορικές, αλλά δοκιμαστικές. «Είναι απαραίτητες προκειμένου να διασφαλιστεί η τεχνική ικανότητα του ενεργειακού συστήματος να πραγματοποιεί εισαγωγές σε περίπτωση ανάγκης» σημείωσε.


Ειδήσεις σήμερα:

«Παιδί υπέστη εγκαύματα και δεν έκαναν τίποτα» - Νέα καταγγελία για την δομή των ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη

Νέα εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη του μπροστά από διηπειρωτικό πύραυλο

Ασημίνα Καρέλια: Η ιστορία της ζωής της, η δωρεά στην «Κιβωτό», ο ενδοοικογενειακός πόλεμος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης