Ερντογάν: Σύντομα θα ξεριζώσουμε τους τρομοκράτες με τα τανκς και τους στρατιώτες μας

Ερντογάν: Σύντομα θα ξεριζώσουμε τους τρομοκράτες με τα τανκς και τους στρατιώτες μας

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τη διάθεσή του να συνεχίσει με χερσαία μέσα την επιχείρηση σε Συρία και Ιράκ

erdogan_simaies_arthro
Την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τις εχθροπραξίες σε Συρία και Ιράκ για να επαναφέρει την ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τις χώρες αυτές, επανέλαβε την Τρίτη ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ξανά πως είναι έτοιμος να στείλει και χερσαία μέσα στις περιοχές δράσης της Τουρκίας. «Έχουμε εκπληρώσει το δικό μας μέρος των συμφωνιών για την προστασία των συνόρων μας με τη Συρία. Το τέλος του δρόμου έχει έρθει για όσους νομίζουν ότι μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή της Τουρκίας με διάφορα παιχνίδια. Από τώρα και στο εξής, υπάρχει μόνο ένα μέτρο για εμάς, μόνο ένα σύνορο. Αυτό είναι η ασφάλεια της ίδιας μας της χώρας και των πολιτών μας... Έχουμε τραβήξει μια γραμμή ασφαλείας εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται στα σύνορά μας με το Ιράκ και τη Συρία. Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει να το κάνουμε, όταν οι επιθέσεις συνεχίζονται», δήλωσε ο Ερντογάν.

Και συνέχισε: «Βρισκόμαστε στην 'καρδιά' των τρομοκρατών εδώ και μερικές ημέρες με τα αεροπλάνα, το πυροβολικό και τα drones (SIHA). Αν θέλει ο Θεός, να ξέρετε ότι το συντομότερο δυνατό θα τους ξεριζώσουμε όλους μαζί με τα τανκς και τους στρατιώτες μας!».

Θυμίζεται πως τη Δευτέρα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν είχε συζητήσει ούτε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ούτε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την τουρκική αεροπορική επιχείρηση στη βόρεια Συρία και το Ιράκ. Αλλά, είπε, «τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Πούτιν γνωρίζουν ότι μπορούμε να αναλάβουμε τέτοιες επιχειρήσεις στην περιοχή αυτή ανά πάσα στιγμή».

Ειδήσεις σήμερα:

Λύθηκε το μυστήριο με τα πρόβατα στην Κίνα που έκαναν 12 μέρες κύκλους

Νέες απειλές Ακάρ: Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα σε Κύπρο, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

«Πολύ πιθανόν να ακούσουμε καταγγελίες και για άλλες δομές» εκτιμά η Μιχαηλίδου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης