Επίθεση με ρουκέτες στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας - Δύο νεκροί, έξι τραυματίες

Επίθεση με ρουκέτες στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας - Δύο νεκροί, έξι τραυματίες

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι εκτοξεύτηκαν το Κομπάνι, στη βόρεια Συρία, το οποίο ελέγχεται από την κουρδική στρατιωτική οργάνωση YPG

karkamis
Πέντε ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη βόρεια Συρία σκότωσαν δύο ανθρώπους στην τουρκική επαρχία του Γκαζιαντέπ το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τον Τούρκο έπαρχο της περιοχής.

Σύμφωνα με το Reuters, από την επίθεση που έπληξε την κωμόπολη Καρκαμίς τραυματίστηκαν έξι άτομα, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.



Κλείσιμο
Το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την περιοχή του Κομπάνι, στη βόρεια Συρία, που ελέγχεται από την κουρδική στρατιωτική οργάνωση YPG. Επίσης τοπικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι χτυπήθηκαν ένα σχολείο, δύο κατοικίες και μια νταλίκα στην περιοχή κοντά στη συρο-τουρκικη μεθόριο του Γκαζιαντέπ.


Υπενθυμίζεται ότι τις περασμένες ώρες η Τουκία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ, σε περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους, με επίκεντρο το Κομπάνι. Δεκάδες άνθρωποι (τουλάχιστον 31) έχασαν τη ζωή τους, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των τραυματιών. Στην πλειονότητα τους πρόκειται για Κούρδους μαχητές και Σύρους στρατιώτες. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Άμυνας οι επιδρομές έγιναν ως αντίποινα για την τρομοκρατική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης. Μετά την επιχείρηση, με την ονομασία «γαμψό ξίφος» (pençe-kılıç), 

Ειδήσεις σήμερα:

Η πιο «σκοτεινή ώρα» του πολέμου στην Ουκρανία: Πάμε για το τέλος ή για κλιμάκωση;


Επεισόδιο στην δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό - Γονείς ζήτησαν να πάρουν τα παιδιά τους

Salt Bae: O Νουσρέτ απάντησε με μια «χρυσή» μπριζόλα στην κριτική για τον λογαριασμό των 161.000 ευρώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης