O Έλον Μασκ τρολάρει τον Τραμπ με... άσεμνο tweet

O Έλον Μασκ τρολάρει τον Τραμπ με... άσεμνο tweet

Ενεργός είναι πλέον εδώ και αρκετές ώρες ο λογαριασμός του πρώην προέδρου στο Twitter, όμως εκείνος τηρεί «σιγή ιχθύος»

musk_laugh
Ενεργός είναι πλέον εδώ και πολλές ώρες ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, ωστόσο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής καμία ανάρτηση, γεγονός που υποδεικνύει ότι μπορεί τελικά να εννοεί όσα έχει πει περί... απροθυμίας του να επιστρέψει στην πλατφόρμα.

Η εκούσια αποχή από το Twitter μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση για τον Τραμπ, ο οποίος χρησιμοποιούσε κατά κόρον την πλατφόρμα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του για να επικοινωνεί άμεσα με τον κόσμο, όπως ο ίδιος έλεγε συχνά. Ο λογαριασμός του μπλοκαρίστηκε από την προηγούμενη διοίκηση του Twitter μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021, που πολλοί θεωρούν ότι υποκινήθηκε από τον 76χρονο, καθώς αρνιόταν πεισματικά επί εβδομάδες να αποδεχθεί την ήττα του στις εκλογές και πόσταρε εμπρηστικά μηνύματα.

Μετά το κλείσιμο του λογαριασμού του στο Twitter o Τραμπ δημιούργησε το Truth Social, μια «εναλλακτική» πλατφόρμα στην οποία έχει περίπου 5 εκατ. followers, αριθμός που ωχριά μπροστά στους 80 εκατ. που τον ακολουθούσαν στο Twitter. Αν και ο 76χρονος υπονόησε ότι προτιμά να μείνει εκεί που βρίσκεται, ο... πειρασμός είναι μεγάλος για τον Τραμπ που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει και δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.



Αντιλαμβανόμενος το δίλημμα που πρέπει να αισθάνεται μέσα του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Μασκ αποφάσισε να τον τρολάρει με ένα άσεμνο tweet. Στην εικόνα εμφανίζεται η φιγούρα ενός καλόγερου να προσεύχεται με το βλέμμα στραμμένο στα ουράνια, με το όνομα «Ντόναλντ Τραμπ» γραμμένο πάνω του. Δίπλα ακριβώς, μια γυναίκα με σηκωμένη τη φούστα σε προκλητική πόζα που συμβολίζει το Twitter. «Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν» σχολιάζει ο Μασκ στη λεζάντα της εικόνας, αναφερόμενος προφανώς στη... εσωτερική σύγκρουση που πρέπει να βιώνει ο 76χρονος.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι η ενεργοποίηση του λογαριασμού του Τραμπ έγινε με πρωτοβουλία του Έλον Μασκ, αφού προηγουμένως είχει πραγματοποιήσει δημοσκόπηση online, με την πλειοψηφία των χρηστών να στηρίζει τελικά την παρουσία του πρώην προέδρου στην πλατφόρμα. Ειδικότερα, από τους πάνω από 15 εκατομμύρια χρήστες που ψήφισαν μέσω Twitter, το 52% δήλωσαν ότι θέλουν να ενεργοποιηθεί ξανά ο λογαριασμός του Τραμπ, ενώ το 48% ότι προτιμούν να παραμείνει ανενεργός.




Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος μίλησε επαινετικά για τον Έλον Μασκ και την χειρονομία του που του παρέχει ξανά πρόσβαση στο Twitter, ωστόσο σημείωσε ότι δεν βρίσκει τον λόγο να επιστρέψει στην πλατφόρμα. «Έχουν πολλά προβλήματα στο Twitter, βλέπετε τι γίνεται. Μπορεί να επιβιώσει, μπορεί και όχι», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ σε virtual εμφάνισή του σε εκδήλωση της εβραϊκής συντηρητικής οργάνωσης Republican Jewish Coalition.



Ειδήσεις σήμερα

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σήμερα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Στο «τραπέζι» του Μεγάρου Μαξίμου όλα τα σενάρια για την επόμενη μέρα στην Κιβωτό

Επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος»: Γιατί χτύπησε ο Ερντογάν σε Συρία και Ιράκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης