Περού: Ανατριχιαστικά βίντεο από τη σύγκρουση αεροπλάνου με πυροσβεστικό - Δύο νεκροί και 20 τραυματίες

Περού: Ανατριχιαστικά βίντεο από τη σύγκρουση αεροπλάνου με πυροσβεστικό - Δύο νεκροί και 20 τραυματίες

Άγνοια δηλώνει η αεροπορική για τους λόγους που το πυροσβεστικό όχημα βρέθηκε στον διάδρομο απογείωσης - Δείτε βίντεο μέσα από το αεροσκάφος

peru_aeroplano_xr
Δύο πυροσβέστες στο διεθνές αεροδρόμιο της Λίμα του Περού σκοτώθηκαν την Παρασκευή, όταν το πυροσβεστικό τους όχημα συγκρούστηκε με αεροπλάνο της LATAM Airlines που ετοιμαζόταν να απογειωθεί.

Το πυροσβεστικό όχημα βγήκε στον διάδρομο απογείωσης και βρέθηκε στην πορεία του αεροπλάνου, το οποίο μετέφερε 120 επιβάτες. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε ότι 20 επιβάτες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο με τουλάχιστον δύο να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Βίντεο από το περιστατικό που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το αεροσκάφος να συγκρούεται με το πυροσβεστικό όχημα και στη συνέχεια να παίρνει γρήγορα φωτιά και να ακινητοποιείται στη συνέχεια.
 

Η Lima Airport Partners, η εταιρεία που διαχειρίζεται το Διεθνές Αεροδρόμιο Χόρχε Τσάβες, ανέφερε ότι η λειτουργία των εγκαταστάσεων ανεστάλη. Στο Airbus A320neo επέβαιναν 120 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος. «Οι ομάδες μας παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα σε όλους τους επιβάτες, οι οποίοι είναι σε καλή κατάσταση», ανέφερε η εταιρεία.
Κλείσιμο
26477065
26477064
 

«Όλοι στην αίθουσα αναχωρήσεων ήταν ανήσυχοι μέχρι που είδαμε ότι το αεροπλάνο σταμάτησε και στη συνέχεια έφτασαν τα πυροσβεστικά οχήματα και τα ασθενοφόρα», δήλωσε ο Μάουρο Φερέιρα, ένας Βραζιλιάνος που περίμενε να επιβιβαστεί σε πτήση επιστροφής στον Παναμά, ο οποίος βιντεοσκόπησε το περιστατικό.
 
 

«Ήταν ένα οδυνηρό συναίσθημα, επειδή δεν ξέραμε πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο και οι φλόγες ήταν πολύ ψηλές». Ο Λουίς Πόνσε Λα Χάρα, γενικός διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, δήλωσε ότι δύο πυροσβέστες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε όταν το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε από το αεροπλάνο. Τόσο το αεροπλάνο όσο και το πυροσβεστικό όχημα βρίσκονταν σε κίνηση όταν συγκρούστηκαν.
 
 

Η πτήση LA2213 απογειωνόταν από το κεντρικό αεροδρόμιο της Λίμα με προορισμό την πόλη Χουλιάκα του Περού. 
 

Η LATAM Airlines δήλωσε ότι λυπάται για τον θάνατο των πυροσβεστών και ότι θα παράσχει ευελιξία για τον επαναπρογραμματισμό των πτήσεων στους πληγέντες επιβάτες χωρίς επιπλέον κόστος. Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει γιατί το πυροσβεστικό όχημα βρισκόταν στον διάδρομο.
 

«Δεν αναφέρθηκε κανένα έκτακτο περιστατικό στην πτήση. Ήταν μια πτήση που βρισκόταν σε βέλτιστες συνθήκες για να απογειωθεί, είχε άδεια απογείωσης και συνάντησε ένα φορτηγό στον διάδρομο και δεν γνωρίζουμε τι έκανε το φορτηγό εκεί», δήλωσε ο Manuel van Oordt, γενικός διευθυντής της LATAM Airlines Peru. «Πρέπει να ερευνήσουμε και να διαπιστώσουμε γιατί βρισκόταν εκεί».
 

Η Εισαγγελία του Καγιάο, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο, δήλωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος. 
 

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό σε λιγότερο από ένα μήνα που αφορά την LATAM Airlines, αφού το ρύγχος ενός αεροσκάφους της καταστράφηκε κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας που το ανάγκασε να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Το υπουργείο Οικονομικών παίρνει πίσω τις ενισχύσεις στην Κιβωτό του Κόσμου, ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας


Εκτός λειτουργίας το μισό ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας - Ζητά στήριξη από την ΕΕ για να βγάλει τον χειμώνα


Στο μικροσκόπιο η σύζυγος του Μπομπ Μενέντεζ για δώρα ή υπηρεσίες με αντάλλαγμα διευκολύνσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης