Χακίμ Τζέφρις: Ποιος είναι ο 52χρονος μαύρος που προορίζεται για διάδοχος της Νάνσι Πελόζι

Χακίμ Τζέφρις: Ποιος είναι ο 52χρονος μαύρος που προορίζεται για διάδοχος της Νάνσι Πελόζι

Ο βουλευτής της Νέας Υόρκης Χακίμ Τζέφρις είναι το μεγάλο φαβορί - Ο 52χρονος θα είναι ο πρώτος μαύρος στην ιστορία που θα αναλάβει τα ηνία κόμματος στο Κογκρέσο

hakeem
Μία νέα εποχή ανατέλλει για την Δημοκρατικούς μετά την αποχώρηση της 82χρονης Νάνσι Πελόζι από την ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων, δύο χρόνια πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Εξηγώντας ότι με την αποχώρησή της δίνει τόπο στα... νιάτα, η βαρόνος του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε να μην θέσει υποψηφιότητα στην κάλπη που θα στηθεί το 2024.

Σύμφωνα με το CNN, την «Washington Post» και τους «New York Times», ο 52χρονος Αφροαμερικανός βουλευτής της Νέας Υόρκης, Χακίμ Τζέφρις, θα είναι ο διάδοχος της Πελόζι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Εάν αναλάβει τα ηνία της Βουλής των Αντιπροσώπων, τότε θα πρόκειται για ιστορική αλλαγή στις ΗΠΑ καθώς θα είναι ο πρώτος μαύρος που θα ηγηθεί ενός κόμματος στο Κογκρέσο, όπως αναφέρει το CNN.

Με την αποχώρησή της από την ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων ύστερα από 20 χρόνια ενεργούς δράσης, η Νάνσι Πελόζι δεν κατονόμασε τον διάδοχό της, ο οποίος θα αναδειχθεί από τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος, στην ψηφοφορία της 30ης Νοεμβρίου. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι «New York Times», o Χακίμ Τζέφρις έχει πολλές πιθανότητες να είναι ο διάδοχός της καθώς έχει λαικό έρεισμα στους κόλπους του κόμματος.



Επιπλέον, έχει την αμέριστη υποστήριξη του αρχηγού της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Στένι Χόγιερ, όπως επίσης και του υπεύθυνου κομματικής πειθαρχίας της Βουλής των Πλειοψηφιών Τζιμ Κλάιμπερν.

«Η ομιλήτρια Πελόζι άφησε ανεξίτηλα το σημάδι της στο Κογκρέσο και τη χώρα και ανυπομονώ να συνεχίσει την υπηρεσία της και να κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσω τη νέα γενιά των Δημοκρατικών ηγετών μας, που ελπίζω να είναι οι Χακίν Τζέφρις, Κάθριν Κλαρκ και Πίτερ Ακίλαρ», τόνισε χθες ο Κλάιμπερν, αναφερόμενος στους Δημοκρατικούς της Νέας Υόρκης, της Μασαχουσέτης και της Καλιφόρνια.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Στένι Χόγιερ, υποστήριξε ότι ο Χακίν Τζέφρις «θα γράψει ιστορία για τον θεσμό της Βουλής και για τη χώρα μας» εάν γίνει διάδοχος της Πελόζι.

Σε ηλικία μόλις 52 ετών, ο Τζέφρις θα αντιπροσώπευε μια αλλαγή γενιάς από την τρέχουσα τριάδα των Δημοκρατικών ηγετών της Βουλής των Αντιπροσώπων, που είναι τρεις δεκαετίες μεγαλύτεροι από αυτόν. Το 2019, ο Χακίν Τζέφρις διετέλεσε πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών, κατακτώντας τον τίτλο του νεότερου μέλους που αναλαμβάνει αυτό το αξίωμα.

Μετά την ανακοίνωση της παραίτησης της Πελόζι, πολλοί Αμερικανοί δημοσιογράφοι έσπευσαν να τον ρωτήσουν πότε θα ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του. «Ας περάσουμε τη μέρα αυτή, συνεχίζοντας να επεξεργαζόμαστε την ιστορική φύση της Προέδρου Πελόζι και την ευκαιρία που είχαμε όλοι να υπηρετήσουμε μαζί της», δήλωσε προτιμώντας να μην ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του.

Κλείσιμο
Ο Τζέφρις σπούδασε νομικά και, ως μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, εκπροσωπεί μια περιφέρεια που καλύπτει τμήματα του ανατολικού Μπρούκλιν και του νοτιοδυτικού Κουίνς στην πόλη της Νέας Υόρκης. Ως δικηγόρος στο επάγγελμα, εργάστηκε στις εταιρείες Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison, και στη συνέχεια στη Viacom.

Είδε το φως της ημέρας στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και μεγάλωσε στην περιοχή Crown Heights. Η μητέρα του, Λανέντα Τζέφρις είναι κοινωνική λειτουργός και ο πατέρας του Μάρλαντ Τζέφρις, σύμβουλος απεξάρτησης ουσιών. Το 1988, αποφοίτησε από το γυμνάσιο Midwood.

Λαμβάνοντας υποτροφία, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Binghamton. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Binghamton έγινε μέλος της αδελφότητας «Kappa Alpha Psi». Το 1994, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη Δημόσια Πολιτική αποφοιτώντας από τη Σχολή Δημόσιας Πολιτικής «McCourt» του Πανεπιστημίου Georgetown.

Τρία χρόνια αργότερα, έγινε διδάκτωρ στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Ο Τζέφρις ενστερνίζεται την άποψη ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να επικεντρώνονται στα ζητήματα που τους απασχολούν όταν προσέρχονται στην κάλπη και όχι στην ηλικία ή τη θρησκεία των υποψηφίων.

Είναι παντρεμένος με την Κενισάντρα Αρχινέγκας Τζέφρις, κοινωνική λειτουργό στο επάγγελμα, όπως και η μητέρα του. Έχουν αποκτήσει δύο γιους και με την οικογένειά του ζουν στο προάστειο Prospect Heights. Από το 2012, ο Τζέφρις απέκτησε λογαριασμό στο Twitter ως @RepJeffries , με 516.000 ακόλουθους ενώ στο Instagram έχει 170.000 ακόλουθους.

Στο Facebook, έχει 21.000 ακολούθους. Στον λογαριασμό του αφηγείται πόσο δύσκολο ήταν για τον ίδιο να μεγαλώσει στο Μπρούκλιν στο τέλος της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990.




Ειδήσεις σήμερα:

«Τον χτυπούσαν με σίδερο στα πόδια» - Καταγγελίες «φωτιά» για την Κιβωτό του Κόσμου

Με «σκονάκι» ο Μπάιντεν στην G20 για να αποφύγει γκάφες - Δείτε τις «σκηνικές οδηγίες»


Pirelli 2023: Γνωστά σέξι μοντέλα όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί στο διασημότερο ημερολόγιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης