Μακρόν: Να επαναφέρουμε Κίεβο και Μόσχα στις διαπραγματεύσεις, αλλά σε συνθήκες που θα δεχτεί ο Ζελένσκι

Μακρόν: Να επαναφέρουμε Κίεβο και Μόσχα στις διαπραγματεύσεις, αλλά σε συνθήκες που θα δεχτεί ο Ζελένσκι

Ο Γάλλος πρόεδρος θα ζητήσει από τον Σι Τζινπίνγκ να πιέσει τον Πούτιν να επιστρέψει στο τραπέζι και να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο

makron_68
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε σήμερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, την πρόθεση της Γαλλίας να συνεχίσει την υποστήριξη της Ουκρανίας, τόσο σε ανθρωπιστικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.

«Η ρωσική στρατηγική σήμερα έγκειται στο να καταστρέψει τις αστικές υποδομές, τις γεννήτριες ηλεκτρισμού, τους σωλήνες νερού, προκειμένου να δημιουργηθεί κόπωση και απόγνωση στους Ουκρανούς» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Πρέπει να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας και να παρέχουμε στήριξη ώστε να περάσει ο χειμώνας», συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας και θα κινητοποιήσουμε τη διεθνή κοινότητα για αυτό το θέμα τον Δεκέμβριο», όποτε προβλέπεται να πραγματοποιηθεί διεθνής διάσκεψη στο Παρίσι για τη βοήθεια στην Ουκρανία.

Παράλληλα η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί, ανέφερε επίσης ο Μακρόν τονίζοντας ότι «πρέπει να εντείνουμε τη διπλωματική προσπάθεια και να προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε τους πάντες στο τραπέζι, αλλά υπό συνθήκες αποδεκτές από τον Ουκρανό πρόεδρο και τον λαό του».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Μακρόν που ταξίδεψε στο Μπαλί της Ινδονησίας για τη σύνοδο κορυφής της G20, θα ζητήσει από τον Σι Τζινπίνγκ να «αυξήσει την πίεση της Κίνας στη Ρωσία για να επιστρέψει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο».


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Λαβρόφ απάντησε με μπλουζάκι και βερμούδα στα δημοσιεύματα για καρδιακό επεισόδιο

Το PKK αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

«Χρυσή» φοροδιαφυγή από γνωστό ενεχυροδανειστήριο στο κέντρο της Αθήνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης