Τουρκία: Έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, έξι νεκροί - Δείτε βίντεο

Τουρκία: Έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, έξι νεκροί - Δείτε βίντεο

Στους 53 οι τραυματίες - Η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής στην κεντρική, εμπορική οδό Ιστικλάλ - Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι υπήρχε βόμβα μέσα σε σακούλα παρατημένη στον δρόμο

ekriksi_konstantinoypoli_arthro
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 53 τραυματίστηκαν έπειτα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε έναν πολυσύχναστο πεζόδρομο στην κεντρική περιοχή της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο τοπικός κυβερνήτης Vasip Sahin δήλωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από την επίθεση. Όμως ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε μία ώρα αργότερα, καθώς ένας ακόμη άνθρωπος πέθανε από τα τραύματά του στο νοσοκομείο. Και λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με τη Hurriyet, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ 53 τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

Η κρατική τηλεόραση TRT, καθώς και άλλα ΜΜΕ, προέβαλαν βίντεο με ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα που κατευθύνονταν στο σημείο της έκρηξης στην οδό Ιστικλάλ στην περιοχή Μπέγιογλου.



Το Reuters μετέδωσε την είδηση για τον έναν νεκρό, ενώ φαίνεται πως υπάρχουν κι άλλοι, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα προσδιοριστεί ο αριθμός τους.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης:



Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, ωστόσο σύμφωνα με τοπικά κανάλια, που προέβαλαν βίντεο από κάμερα ασφαλείας από την έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ, θεωρείται ότι προκλήθηκε από μια σακούλα με βόμβα που είχε αφεθεί στον δρόμο.

Κλείσιμο






Ο σταθμός της αστυνομίας Κασίμπασα που βρίσκεται δίπλα ανέφερε ότι όλα τα πληρώματα έχουν μεταβεί στο σημείο της έκρηξης, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Δείτε βίντεο:


 

















Ερντογάν: «Ύπουλη επίθεση με οσμή τρομοκρατίας»

Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις πρώτες του δηλώσεις για τη φονική έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, λίγο πριν αναχωρήσει για την G20.

«Θα ήταν λάθος να πούμε ότι πρόκειται σίγουρα για τρομοκρατία, αλλά οι πρώτες ενδείξεις και οι πληροφορίες που μας μετέφερε ο πρώτος μου κυβερνήτης είναι ότι υπάρχει μια οσμή τρομοκρατίας εδώ. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι μια γυναίκα έπαιξε ρόλο σε ό,τι συνέβη. Τόσο ο αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης όσο και ο κυβερνήτης μας ερευνούν την έκρηξη και οι κάμερες από το σημείο αναλύονται. Στη συνέχεια θα κάνουμε τις τελικές ανακοινώσεις» υποστήριξε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε την επίθεση «ύπουλη», επισημαίνοντας πως «οι αστυνομικοί μας πήγαν στον τόπο του εγκλήματος και οι τραυματίες μας στάλθηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής. Οι προσπάθειες να παραδοθεί η Τουρκία και το τουρκικό έθνος μέσω της τρομοκρατίας δεν θα επιτύχουν τους στόχους τους».

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης, πως έξι είναι οι νεκροί από την έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ. Οι τέσσερις έχασαν τη ζωή τους στο σημείο και οι δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο. Οι τραυματίες είναι 53.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Ανήλικος ποζάρει με όπλο σε γνωστό club της Αθήνας

Ο Ιρανός που ενέπνευσε την ταινία «Terminal» πέθανε στο αεροδρόμιο όπου έζησε για... 18 χρόνια!

Μάρτιν Σκορσέζε: Το «ευεργετικό» άσθμα, τα ναρκωτικά και οι 10 καλύτερες ταινίες του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης