Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο υποστηρίζει η Σεούλ

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο υποστηρίζει η Σεούλ

Έντονη κινητικότητα από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν στις πυραυλικές δοκιμές

korea_pyr
Βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς φέρεται ότι εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα στη θάλασσα, στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της την Τετάρτη, υποστηρίζει το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την περιοχή Σουκτσόν της επαρχίας Νότιας Πιονγκάν. Ο στρατός της Νότιας Κορέας, αναφέρει η Σεούλ έχει ενισχύσει την επιτήρηση και συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας υποστήριξε ότι ο πύραυλος διένυσε περίπου 250 χιλιόμετρα σε χαμηλό ύψος περίπου 50 χιλιομέτρων, ενώ κατέληξε στη θάλασσα της Ιαπωνίας. Οι αρχές εξακολουθούν να εξετάζουν περαιτέρω στοιχεία, όπως η τροχιά του πυραύλου.

Η Σεούλ καταγγέλλει το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν ότι απειλεί «την ειρήνη και την ασφάλεια της Νότιας Κορέας, της περιοχής και της διεθνούς κοινότητας».

Είναι η 32η ημέρα φέτος που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί πυραυλική δοκιμή, σύμφωνα με την καταμέτρηση του CNN. Ο αριθμός, που περιλαμβάνει τόσο βαλλιστικούς πυραύλους όσο και πυραύλους κρουζ, μαρτυρά έντονη κινητικότητα, καθώς το 2020 έγιναν μόνο τέσσερις δοκιμές και το 2021 οκτώ.

Η εκτόξευση έγινε κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ. Παράλληλα ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε την περασμένη εβδομάδα ήταν εδάφους -αέρος SA-5 της σοβιετικής εποχής και όχι βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς, όπως είχε αρχικά υποστηρίξει.

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο είναι αυξανόμενη. Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ απαντούν στις πυραυλικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ, ενισχύοντας κοινές ασκήσεις και δοκιμές πυραύλων.

Η Ουάσινγκτον αλλά και διεθνείς παρατηρητές προειδοποιούν εδώ και μήνες ότι η Βόρεια Κορέα φαίνεται να προετοιμάζεται για υπόγεια πυρηνική δοκιμή, καθώς δορυφορικές εικόνες δείχνουν έντονη δραστηριότητα στο σημείο που γίνονται. Μια τέτοια δοκιμή θα ήταν η πρώτη εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια.


*Φωτογραφία αρχείου


Ειδήσεις σήμερα:

Η 12χρονη αναγνώρισε και το μοτέλ που την εξέδιδε ο Μίχος

Πώς βλέπουν Hurriyet και Sabah την απόφαση για μη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης


Ο Αλβέρτος του Μονακό φωτογραφίζεται για πρώτη φορά με τα δύο νόθα παιδιά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης