Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι «απειλούν» με ξεκαθαρίσματα τον Μπάιντεν, εάν ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι «απειλούν» με ξεκαθαρίσματα τον Μπάιντεν, εάν ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής

Ποιες υποθέσεις σκοπεύουν να «ανοίξουν» ξανά - Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα  Grand Old Party ευνοείται από τις δημοσκοπήσεις

capitol_big
Αμερικανοί Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές σκοπεύουν να ξεκινήσουν εκτεταμένες έρευνες κατά της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν, αν ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις αυριανές ενδιάμεσες εκλογές, δήλωσε ο ηγέτης τους στο σώμα, ο Κέβιν Μακάρθι, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα στο CNN.

Μεταξύ των υποθέσεων που η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα ήθελε να ανοίξει ξανά, ο Μακάρθι ανέφερε χαρακτηριστικά τον χαοτικό τρόπο με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες αποχώρησαν από το Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021, αλλά και τα αίτια της πανδημίας Covid-19 και δεν απέκλεισε την πιθανή εκκίνηση διαδικασιών προτάσεων μομφής, που ζητούν ορισμένα μέλη του κόμματός του, χωρίς να διευκρινίζει ποιοι θα στοχοποιηθούν.

«Δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ την πρόταση μομφής για πολιτικούς σκοπούς», είπε ο Μακάρθι, ο οποίος θα μπορούσε να αναδειχθεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τρίτη, αντικαθιστώντας τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι. «Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι αν προκύψει κάτι δεν θα συμβεί κάποια άλλη στιγμή».

Ο 57χρονος Ρεπουμπλικάνος έχει διαβεβαιώσει ότι έχει την υποστήριξη του κόμματός του, καθώς και του Ντόναλντ Τραμπ, για να πάρει το προβάδισμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ το Grand Old Party (GOP, Ρεπουμπλικανικό κόμμα) ευνοείται από δημοσκοπήσεις στις ενδιάμεσες εκλογές, στις οποίες θα ανανεωθεί το σύνολο των 435 εδρών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Επτά χρόνια αφότου απέτυχε -οριακά- να γίνει πρόεδρος της Βουλής, ο Κέβιν Μακάρθι, ο βουλευτής από την Καλιφόρνια, θα πάρει την εκδίκησή του χάρη στις προσπάθειες να προσελκύσει τον Ντόναλντ Τραμπ και τους οπαδούς του.

Σε αυτή τη συνέντευξη στο CNN, ο Ρεπουμπλικάνος υπενθύμισε επίσης ότι το κόμμα του σκόπευε να θέσει ως προτεραιότητα την καταπολέμηση του πληθωρισμού και της μετανάστευσης.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η αντιπολίτευση των Ρεπουμπλικάνων έχει μεγάλες πιθανότητες να αποσπάσει την πλειοψηφία στο σώμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Η σκοτεινή ιστορία του παραμυθά που εμπνεόταν από τη σκληρή παιδική πορνογραφία

Αλεξανδρούπολη: Nέο στρατηγικό σχέδιο για το λιμάνι - Ακυρώνεται ο διαγωνισμός

Twitter: Δεκάδες απολυμένοι κλήθηκαν να επιστρέψουν στη δουλειά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης