Η αντίδραση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου στην απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σμύρνη και η δήλωσή του πως θα ενημερώσει για το συμβάν την κοινή γνώμη και τις βαλκανικές πόλεις, δεν άρεσε στους Τούρκους. Αυτό φαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Aksam», το οποίο φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ο Ιμάμογλου υπερασπίστηκε τον Έλληνα προβοκάτορα».
Στη συνέχεια, το κείμενο της τουρκικής εφημερίδας αναφέρει: «Έλληνας περιφερειάρχης προκάλεσε το τεχνικό πρόβλημα κατά την είσοδό του στην Τουρκία και ο Εκρέμ Ιμάμογλου ήταν αυτός που τον υποστήριξε.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της Ελλάδας, έφτασε στη Σμύρνη με πλοίο για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωμεσογειακής Συνέλευσης Περιφερειών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ARLEM). Ο Τζιτζικώστας, ο οποίος υποβλήθηκε σε έλεγχο ταυτότητας μαζί με άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια των τελωνειακών διαδικασιών, κρατήθηκε για λίγο από τις τοπικές αρχές λόγω ενός τεχνικού προβλήματος που προέκυψε από την ομοιότητα του ονόματός του με ένα άτομο με περιορισμούς εισόδου.
Αφού λύθηκε το πρόβλημα της ομοιότητας του ονόματος, οι υπάλληλοι είπαν στον Τζιτζικώστα ότι μπορούσε να εισέλθει στη Σμύρνη. Ωστόσο, αν και το πρόβλημα λύθηκε μέσα σε 15-20 λεπτά, ο Τζιτζικώστας, ο οποίος μετέτρεψε το περιστατικό... σε δράμα, είπε στις αρχές ότι παραιτήθηκε από το δικαίωμα εισόδου στην Τουρκία.
Οι ισχυρισμοί περί "προβοκάτσιας" των ελληνικών ειδησεογραφικών ιστότοπων διαψεύστηκαν από την τουρκική πλευρά.
Κάνοντας δηλώσεις στην ελληνική τηλεόραση, οδήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου είπε: "Κατάφερα να πάρω μια πολύ σύντομη ενημέρωση από τον φίλο μου Κώστα (Μπακογιάννη) για το περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα. Αφού μάθω τις λεπτομέρειες του περιστατικού, θα ενημερώσω αύριο τόσο το κοινό όσο και όλες τις βαλκανικές πόλεις».
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.