Nord Stream: Ανακοίνωσε το πόρισμα της έρευνας στο σημείο της ζημιάς στη Βαλτική

Nord Stream: Ανακοίνωσε το πόρισμα της έρευνας στο σημείο της ζημιάς στη Βαλτική

Η εταιρεία Nord Stream γνωστοποίησε το πόρισμα της έρευνας που πραγματοποίησε στην περιοχή της ζημιάς του αγωγού της Βαλτικής

nord_stream_blown_xr
Η εταιρεία Nord Stream ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ολοκλήρωσε την αρχική συλλογή δεδομένων στο σημείο της βλάβης του αγωγού στη γραμμή 1, η οποία βρίσκεται στη σουηδική αποκλειστική οικονομική ζώνη.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της επιθεώρησης στο σημείο της βλάβης, βρέθηκαν στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας τεχνογενείς (προκαλούμενοι) κρατήρες βάθους 3 έως 5 μέτρων σε απόσταση περίπου 248 μέτρων ο ένας από τον άλλο.



Η Nord Stream αναφέρει πως το τμήμα του σωλήνα μεταξύ των κρατήρων έχει καταστραφεί, ενώ η ακτίνα διασποράς των θραυσμάτων του σωλήνα είναι τουλάχιστον 250 μέτρα. «Οι ειδικοί συνεχίζουν να αναλύουν τα δεδομένα της έρευνας» προστίθεται στη σχετική ενημέρωση.

Η Nord Stream είχε ενημερώσει πως από τις 27 Οκτωβρίου, ένα ειδικά εξοπλισμένο σκάφος που ναυλώθηκε από την ίδια, έφτασε στην υποτιθέμενη τοποθεσία της ζημιάς του αγωγού στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας. Εκεί, μετά την εκτέλεση εργασιών βαθμονόμησης, οι ειδικοί ξεκίνησαν τις έρευνες, οι οποίες κράτησαν περίπου μια εβδομάδα.

Θυμίζεται πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου στους δύο ρωσικούς αγωγούς εξαγωγής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη - τον Nord Stream και τον Nord Stream 2.

Η διαχειρίστρια εταιρεία ανέφερε ότι «η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στους αγωγούς φυσικού αερίου είναι πρωτοφανής» και είναι αδύνατο να εκτιμηθεί ο χρόνος επισκευής.


Ειδήσεις σήμερα:

Προφυλακίστηκε για παιδική πορνογραφία ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Βασίλης Παπαθεοδώρου

Ο Νόιερ αποκάλυψε πως έπασχε από καρκίνο του δέρματος - «Έχω κάνει τρεις επεμβάσεις»

Το Twitter επεξεργάζεται και τα «βίντεο επί πληρωμή» μετά την εξαγορά από τον Έλον Μασκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης