Θύμα υπαλλήλου-χάκερ η New York Post - Αναρτούσε προτροπές για τη δολοφονία του Μπάιντεν

Θύμα υπαλλήλου-χάκερ η New York Post - Αναρτούσε προτροπές για τη δολοφονία του Μπάιντεν

Ο εργαζόμενος στο ταμπλόιντ, που μετά το περιστατικό απολύθηκε, ανήρτησε μηνύματα που προέτρεπαν τον κόσμο να δολοφονήσει τον πρόεδρο ή την Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτές

biden_nuc
Η αμερικανική ταμπλόιντ εφημερίδα New York Post υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα κυβερνοπειρατείας και μάλιστα από υπάλληλό της, ο οποίος ανέβασε άρθρα και μηνύματα στο Twitter που προέτρεπαν να δολοφονηθούν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και άλλοι πολιτικοί.

«Η έρευνα της New York Post δείχνει ότι οι μη εγκεκριμένες ενέργειες διαπράχθησαν από έναν υπάλληλο και λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα» ανέφερε η συντηρητική εφημερίδα σε ανακοίνωση προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το πρωί της Πέμπτης αναρτήθηκαν στον λογαριασμό της εφημερίδας στο Twitter μηνύματα που προέτρεπαν τον κόσμο να δολοφονήσει τον Μπάιντεν ή τη Δημοκρατική βουλευτίνα της Νέας Υόρκης Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτές. Οι αναρτήσεις είχαν το συνηθισμένο στυλ των μηνυμάτων που ανεβάζει η εφημερίδα, η οποία ανήκει στη News Corp, την «αυτοκρατορία» των μέσων ενημέρωσης του δισεκατομμυριούχου Ρούπερτ Μέρντοκ.

nypost-4
nypost-3
nypost-2
nypost-1
nypost-0



Μια ανάρτηση ρατσιστικού περιεχομένου σε βάρος του Αφροαμερικανού δημάρχου της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς περιείχε έναν υπερσύνδεσμο που οδηγούσε σε ένα άρθρο με τον ίδιο τίτλο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του BuzzfeedNews, Ντέβιντ Μακ.

Κλείσιμο
«Ο υπάλληλος απολύθηκε» διαβεβαίωσε η New York Post, διευκρινίζοντας ότι αποσύρθηκε αμέσως το «καταδικαστέο» περιεχόμενο από τον ιστότοπό της και από τους λογαριασμούς της στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: Η 38χρονη δελέασε τον 36χρονο στο Ηράκλειο με... ομαδικό σεξ

Βιασμός 12χρονης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των τριών προφυλακισμένων

Δράμα στον Βόλο: Από σηψαιμία ο θάνατος του 1,5 ετών παιδιού - Σε σοβαρή κατάσταση το δίδυμο αδερφάκι του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης