Πρόβα «αφανισμού» ΗΠΑ και Βρετανίας η άσκηση των πυρηνικών δυνάμεων, λέει Ρώσος συνταγματάρχης

Πρόβα «αφανισμού» ΗΠΑ και Βρετανίας η άσκηση των πυρηνικών δυνάμεων, λέει Ρώσος συνταγματάρχης

«Εάν το χτύπημα ήταν πραγματικό η Βρετανία θα βυθιζόταν κάτω από τον Ατλαντικό Ωκεανό και αντί για τις ΗΠΑ θα υπήρχε ένα νέο ναυτικό στενό» καυχήθηκε ο Κοροτσένκο

pirinika-rossia
Οι ρωσικές πυρηνικές ασκήσεις τις οποίες παρακολουθούσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη ήταν μια «πρόβα για την εξαφάνιση της Βρετανίας και των ΗΠΑ» από τον χάρτη, δήλωσε χθες το βράδυ ο συνταγματάρχης Ιγκόρ Κοροτσένκο και αρχισυντάκτης του περιοδικού Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας.

Ο Κοροτσένκο είπε ότι οι χθεσινές ασκήσεις πυραύλων, υποβρυχίων και βομβαρδιστικών επρόκειτο να καταδείξουν την ικανότητα της χώρας του να πραγματοποιήσει ένα συντριπτικό πλήγμα αντιποίνων εάν δεχόταν ποτέ επίθεση με πυρηνικά.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές σε ποιον απευθύνονταν οι ασκήσεις, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση: «Ποιος θα μπορούσε να εξαπολύσει το πρώτο πυρηνικό χτύπημα στη Ρωσία; ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν ξέρω αν ο Μακρόν είναι κάποιος που θα συμμετείχε σε αυτήν την περιπέτεια... Είναι πολύ σημαντικό ότι δείξαμε ποιοι είναι οι κύριοι εχθροί μας και τι τους περιμένει».

Εάν το χτύπημα ήταν πραγματικό, καυχήθηκε ο Κοροτσένκο, «η Βρετανία θα βυθιζόταν κάτω από τον Ατλαντικό Ωκεανό και αντί για τις Ηνωμένες Πολιτείες θα υπήρχε ένα νέο ναυτικό στενό που θα που θα έπαιρνε το όνομά του από τον Ιωσήφ Στάλιν.

«Δεν υπάρχει συμβιβασμός», πρόσθεσε. «Το σήμα έχει σταλεί [στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο]. Αυτό [θα πρέπει να τους κάνει] να σκεφτούν λογικά και να καθαρίσουν το μυαλό τους. Δεν πρόκειται για πυρηνικό εκβιασμό. Αυτό θα κάναμε πραγματικά αν δεχόμασταν επίθεση».

Την ίδια ώρα, αυξάνοντας την ένταση, η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα ότι θα μπορούσε να επιτεθεί στους εμπορικούς δορυφόρους της Δύσης ως «αντίποινα» στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους που τους χρησιμοποιούν τους για να βοηθήσουν την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΚΤ: Τι σημαίνει για τους δανειολήπτες η αύξηση των επιτοκίων - Πόσο θα αυξηθούν οι δόσεις

Θεσσαλονίκη: Αθλήτρια-πρότυπο η 16χρονη Βεατρίκη που κέρδισε τις εντυπώσεις στην παρέλαση

Επιστρέφει στo lockdown η Ουχάν, τρία χρόνια από την έναρξη της πανδημίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης