Φωτογραφίες: Κινεζικές εφημερίδες βγήκαν με ίδιο πρωτοσέλιδο για την 3η θητεία του Σι Τζινπίνγκ

Φωτογραφίες: Κινεζικές εφημερίδες βγήκαν με ίδιο πρωτοσέλιδο για την 3η θητεία του Σι Τζινπίνγκ

Την ίδια προσέγγιση ακολούθησαν πολλές κινεζικές εφημερίδες την επομένη της εκ νέου ανάδειξης του 69χρονου στην ηγεσία της χώρας - Δείτε το ξεκαρδιστικό thread Βρετανού που ζει στο Πεκίνο

china_news
Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Κίνα, με τον Σι Τζινπίνγκ να εξασφαλίζει την 3η του θητεία στην προεδρία μετά το 20ο συνέδριο του ΚΚΚ, απασχολούν εκτενώς τα διεθνή ΜΜΕ τα τελευταία 24ωρα. Πολιτικοί αναλυτές διατυπώνουν θεωρίες για το πώς μπορεί να επηρεαστεί η διεθνής σκακιέρα από την περαιτέρω εδραίωση της εξουσίας του 69χρονου ηγέτη και προσπαθούν να προβλέψουν τα επόμενα βήματά του.

Έντονος είναι φυσικά ο σχολιασμός στο Twitter, όπου πολλοί χρήστες εκφράζουν τη γνώμη τους για τις πολιτικές που εφαρμόζει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και το πώς αυτές διαφέρουν από τις αντίστοιχες της Δύσης.

«Ξεφεύγοντας» από την σοβαρή πλευρά της υπόθεσης, ένας Βρετανός που ζει εδώ και πολλά χρόνια στην Κίνα, επέλεξε να δώσει μια άλλη, πιο αστεία διάσταση για τις πολιτικές εξελίξεις, τρολάροντας κινεζικά πρωτοσέλιδα την επομένη της εκ νέου ανάδειξης του Σι Τζινπίνγκ στην ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος, επομένως και της χώρας.



Ο Μαρκ Ντρέιερ, αθλητικογράφος και συγγραφέας, συγκέντρωσε και πόσταρε στο Twitter δεκάδες πρωτοσέλιδα κινεζικών εφημερίδων, που κάλυψαν την «ανανεώση» της παραμονής του Σι Τζινπίνγκ στην εξουσία με αρκετά παρόμοιο - έως και πανομοιότυπο - τρόπο.

Κλείσιμο
Μια μεγάλη φωτογραφία ενός χαμογελαστού - και κάπως νεότερου - Σι Τζινπίνγκ φιγουράρει στο επάνω μέρος του κάθε πρωτοσέλιδου, ενώ ακριβώς από κάτω ποζάρουν τα μέλη της νέας Διαρκούς Επιτροπής. Αυτή ήταν η προσέγγιση που επέλεξαν οι περισσότερες εφημερίδες στην Κίνα, κάνοντας ορισμένους... καχύποπτους να αναρωτιούνται αν τελικά ήταν δική τους απόφαση.



Ο σχολιασμός του Ντρέιερ σε κάθε εξώφυλλο που ποστάρει είναι πραγματικά ξεκαρδιστικός. «Αρχίζω να έχω παραισθήσεις» γράφει σε ένα από τα ποστ του ο αθλητικογράφος, έχοντας ήδη δημοσιεύσει ήδη πολλά πρωτοσέλιδα που δείχνουν σαν... καρμπόν. «Εδώ αλλάζει λίγο το photoshop», «Εδώ είναι διαφορετικά τα μάτια του», «Εδώ φαίνεται περισσότερο χέρι», γράφει στα διάφορα ποστ του ο αθλητικογράφος, αντιμετωπίζοντας αυτήν την σουρεάλ κατάσταση σαν παιχνίδι «βρες τις διαφορές».

Ο Βρετανός έχει ποστάρει στο thread του και λίγα πρωτοσέλιδα χωρίς τον χαρακτηριστικό συνδυασμό των φωτογραφιών και εκεί το τρολάρισμα πάει σε άλλο επίπεδο. «Τι, στο ιερό όνομα του Σι Τζινπίνγκ, είναι αυτό το τερατούργημα;» ρωτάει στη λεζάντα ο Ντρέιερ, κατηγορώντας σε άλλη του ανάρτηση «τη νεολαία του Πεκίνου» που κάνει... τρέλες και βάζει δικά της πρωτοσέλιδα.



Με καλά προσχεδιασμένες κινήσεις, ο 69χρονος Σι Τζινπίνγκ κατάφερε να εδραιώσει περαιτέρω την εξουσία του και - σύμφωνα με αναλυτές - να ανοίξει τον δρόμο για την παραμονή του στην προεδρία για πολλά ακόμη χρόνια. Πλαισιωμένος από τους στενότερους συμμάχους του στη Διαρκή Επιτροπή, το επταμελές όργανο που κρατά στα χέρια του τη δύναμη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, δεν έχει πλέον τίποτα και κανέναν να φοβηθεί στην πορεία προς την επιδίωξη των στόχων του, που δεν αποκλείεται να τον φέρει μελλοντικά σε κόντρα με τη Δύση.





Ειδήσεις σήμερα:

Ο Έλον Μασκ ανέβασε μια λέξη στα ελληνικά στο Twitter και τα σχόλια πήραν «φωτιά»!

Άγριο ξύλο στο πάρτι μετά τα καλλιστεία για την Μις Σρι Λάνκα στη Νέα Υόρκη - Δείτε βίντεο

Η ενόχληση του Γεράσιμου Σκιαδαρέση με δημοσιογράφο - «Το μέτρο για κάθε ρόλο είναι ο Φατσέας;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης