Πόλεμος στην Ουκρανία: Έτοιμο «να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τη νίκη» δηλώνει το 86% των πολιτών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έτοιμο «να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τη νίκη» δηλώνει το 86% των πολιτών

Η συντριπτική τους πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της αντίστασης εναντίον των εισβολέων, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης - Μάλιστα, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων απάντησαν στην ερώτηση στη ρωσική γλώσσα

Στιγμιοτυπο_2022-05-12__1_49_46_πμ
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ουκρανών πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει την ένοπλη αντίστασή της απέναντι στη ρωσική εισβολή, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, μετά από δύο εβδομάδες σφοδρών βομβαρδισμών ουκρανικών πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κίεβου.

Η σφυγμομέτρηση, που διεξήχθη από το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου (KIIS) στο χρονικό διάστημα 21-23 Οκτωβρίου, έδειξε ότι το 86% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η μάχη κατά των εισβολέων, ακόμη και αν συνεχιστούν οι επιθέσεις με πυραύλους και με drones σε ουκρανικές πόλεις.

Το ποσοστό των ανθρώπων που στηρίζει τη συνεχιζόμενη ένοπλη αντίσταση παραμένει υψηλό, στο 69%, ακόμη και στις ανατολικές περιφέρειες του Χαρκόβου και του Ντονέτσκ, που βιώνουν πολύ περισσότερες μάχες και φιλοξενούν μεγαλύτερο αριθμό Ρωσόφωνων.

Σε μια αντεπίθεση τους τελευταίους μήνες, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν εδάφη και στις δύο περιοχές, που συνορεύουν με τη Ρωσία.

Τα δύο τρίτα όλων των ερωτηθέντων που απάντησαν στην ερώτηση στη ρωσική και όχι στην ουκρανική γλώσσα, τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της μάχης κατά των Ρώσων εισβολέων, σύμφωνα με την έρευνα, ενώ ο αριθμός αυτός ήταν 89% μεταξύ εκείνων που απάντησαν στα ουκρανικά.

Ο υποδιευθυντής του KIIS, Αντόν Χρουσέτσκι δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι ο βομβαρδισμός ουκρανικών πόλεων από τη Ρωσία είχε τον αντίθετο από τον επιδιωκόμενο στόχο «να σπείρει πανικό, απόγνωση και να αναγκάσει τους Ουκρανούς να παραδοθούν».

Κλείσιμο
«Ναι, ο τρόμος συνεχίζεται, άνθρωποι πεθαίνουν και τραυματίζονται, ουκρανικές οικογένειες αναγκάζονται να περνούν τα βράδια τους στο σκοτάδι. Ωστόσο, ο εθνικός πόνος από τις απώλειες και τις καταστροφές δεν φοβίζει τους ανθρώπους», είπε.

«Ο ουκρανικός λαός διατηρεί ισχυρή ενότητα και σταθερότητα και είναι έτοιμος να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι τη νίκη».

Μια δημοσκόπηση του KIIS που διεξήχθη τον περασμένο μήνα έδειξε ότι το 87% των Ουκρανών αντιτίθεται σε οποιαδήποτε εδαφική παραχώρηση στη Ρωσία.

Η Ρωσία σφυροκόπησε βασικές υποδομές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής αυτόν τον μήνα. Η Μόσχα αρνείται ότι στοχεύει σκόπιμα αμάχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ημαθία: Ο 28χρονος Ρομά ξέσπασε στο γκάζι επειδή είχε τσακωθεί με την γυναίκα του και «θέρισε» τη 15χρονη

ΗΠΑ: Μοντέλο εξεπλάγη γιατί βρήκε... πολλούς Έλληνες στην Κρήτη

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 38χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης