Ρωσία - Λαβρόφ: Έχουμε εξαντλήσει τις εξηγήσεις μας στον ΟΗΕ για τα «ιρανικά drones»

Ρωσία - Λαβρόφ: Έχουμε εξαντλήσει τις εξηγήσεις μας στον ΟΗΕ για τα «ιρανικά drones»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ανυπόστατους τους ισχυρισμού της Δύσης πως η Ουκρανία δεν προχωράει στη δημιουργία «βρώμικης βόμβας» - «Το θέμα θα συζητηθεί στο ΣΑ του ΟΗΕ αύριο ή μεθαύριο» είπε

lavrov_dilwseis_EE_art
Η Μόσχα και η Τεχεράνη έδωσαν «εξαντλητικές» εξηγήσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τη φερόμενη χρήση «ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών» στην Ουκρανία, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Όσον αφορά τη συγκεκριμένη κατάσταση με τα "μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το Ιράν", δόθηκε επίσημα μια εξαντλητική απάντηση, μεταξύ άλλων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τους εκπροσώπους του Ιράν και τους εκπροσώπους της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Λαβρόφ σε δημοσιογράφους.

Επιπλέον, ο Λαβρόφ ανέφερε πως το θέμα της Ουκρανίας που προετοιμάζει μια πρόκληση με μια «βρώμικη βόμβα» θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Όσον αφορά τις πληροφορίες που λάβαμε και οι οποίες είναι αρκετά αξιόπιστες, ότι στην Ουκρανία θα σχεδιαστούν προβοκάτσιες με τη χρήση πυρηνικής βόμβας, μπορώ να πω ότι σήμερα ή αύριο το θέμα αυτό θα συζητηθεί και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», συμπλήρωσε ο Ρώσος υπουργός.

Επιπλέον, χαρακτήρισε ανυπόστατες τις δηλώσεις της Δύσης ότι το Κίεβο φέρεται να μην προσπαθεί να δημιουργήσει βόμβα. Απαίτησε από την Ουκρανία να σταματήσει τις προκλήσεις και κάλεσε τους «δυτικούς χορηγούς» να σταματήσουν την κηδεμονία του Κιέβου.

Ειδήσεις σήμερα:

Αλλάζει ο συγκοινωνιακός «χάρτης» της Αττικής - Έως την εθνική οδό στο ύψος της Βαρυμπόμπης ο Ηλεκτρικός

«Λέει ψέματα, δεν της έχει κάνει τίποτα» δηλώνει ο πατέρας της 38χρονης που έριξε το καυστικό υγρό

Ρίσι Σούνακ : Ποιος είναι ο πρώτος Ινδός πρωθυπουργός της Βρετανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης