Εισβολή στην Ουκρανία: «Μη δίνετε σημασία στα ουρλιαχτά, δεν χρειαζόμαστε τον πόλεμο» λέει τώρα ο Λουκασένκο

Εισβολή στην Ουκρανία: «Μη δίνετε σημασία στα ουρλιαχτά, δεν χρειαζόμαστε τον πόλεμο» λέει τώρα ο Λουκασένκο

Αλλαγή στάσης μετά τις απειλές και τα δημοσιεύματα για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Μόσχας-Μινσκ

loukasenko-main
Να κατεβάσει τους τόνους επιχειρεί τώρα ο πιστός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξάντρ Λουκασένκο, μετά τα δημοσιεύματα για ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στη Λευκορωσία για να χτυπήσουν οι Ρώσοι από το Μινσκ στα ουκρανικά εδάφη.

«Μη δίνετε σημασία σε αυτά τα ουρλιαχτά. Δεν πάμε πουθενά σήμερα. Δεν υπάρχει πόλεμος για σήμερα. Δεν τον χρειαζόμαστε. Χρειάζεται να ηρεμήσουμε. Ο καθένας πρέπει να κάτι ό, τι χρειάζεται αν θέλουμε να μην υπάρξει πόλεμος», δήλωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το κανάλι Ukraine Now στο Telegram.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ωστόσο, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας είχε δώσει εντολή σε στρατεύματα να αναπτυχθούν μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις κοντά στην Ουκρανία ως απάντηση σε μια «σαφή απειλή για τη Λευκορωσία από το Κίεβο και τους υποστηρικτές του στη Δύση».

Ο Λευκορώσος ηγέτης είχε πει ακόμη ότι συμφώνησε με τον Πούτιν να αναπτύξει μια περιφερειακή στρατιωτική ομάδα και ότι είχε αρχίσει να συγκεντρώνει δυνάμεις.

«Η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει 120.000 στρατιώτες στο έδαφος της Λευκορωσίας προκειμένου να επιτεθεί στην Ουκρανία από τον βορρά την άνοιξη», είχε προειδοποιήσει, μιλώντας σε γερμανικά ΜΜΕ, Λευκορώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης που ζει εξόριστος στην Βαρσοβία.

Όπως είχε αναφέρει το γερμανικό δίκτυο «n-tv», ο ισχυρός άνδρας της Λευκορωσίας, ανακοίνωσε τη συμμαχία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του με τον ρωσικό στρατό.

Ο Λουκασένκο είχε, επίσης, κατηγορήσει την Πολωνία, τη Λιθουανία και την Ουκρανία ότι προετοιμάζουν «τρομοκρατικές» επιθέσεις και μια «στρατιωτική εξέγερση» στη Λευκορωσία.

«Η εκπαίδευση στην Πολωνία, τη Λιθουανία και την Ουκρανία μαχητών, συμπεριλαμβανομένων Λευκορώσων ριζοσπαστών, για να πραγματοποιήσουν δολιοφθορές, τρομοκρατικές ενέργειες και στρατιωτική εξέγερση στη χώρα, μετατρέπεται σε άμεση απειλή», είχε πει  κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με στρατιωτικούς αξιωματούχους, κατηγορώντας την ΕΕ και τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν να «επιδεινώσουν την κατάσταση».

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλιμακώνεται η αντεπίθεση των Ουκρανών στη Χερσώνα - Ανακατέλαβαν 88 οικισμούς

Εάν ο Πούτιν πατήσει το κουμπί των πυρηνικών μέσα σε πέντε ώρες θα πεθάνουν εκατομμύρια

Ούτε η αδελφή του δεν στηρίζει τον Μπόρις Τζόνσον - «Εν αναμονή πρωθυπουργό» χαρακτηρίζει τον Κιρ Στάρμερ των Εργατικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης