Παρίσι: Ουκρανές λένε ότι τις έδιωξαν από εστιατόριο στο Παρίσι φωνάζοντας «Ζήτω ο Πούτιν» (Βίντεο)

Παρίσι: Ουκρανές λένε ότι τις έδιωξαν από εστιατόριο στο Παρίσι φωνάζοντας «Ζήτω ο Πούτιν» (Βίντεο)

Ο υπεύθυνος του εστιατορίου λέει ότι δέχεται απειλές μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο και διαψεύδει την ιστορία των δυο γυναικών

cosy
Αίσθηση έχουν προκαλέσει στη γαλλική πρωτεύουσα οι ισχυρισμοί δύο γυναικών από την Ουκρανία ότι εκδιώχθηκαν από εστιατόριο εξαιτίας της εθνικότητάς τους, με τον υπεύθυνο μάλιστα να τους λέει «Ζήτω ο Πούτιν», ενώ εκείνες τον κατέγραφαν με την κάμερα του κινητού τους.

Ο Βολοντίμιρ Κογκουτιάκ, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ουκρανών στη Γαλλία, δημοσίευσε την περασμένη Τρίτη στο Twitter ένα κλιπ 15 δευτερολέπτων που δείχνει τον εν λόγω άνδρα να επαναλαμβάνει δύο φορές τη δράση «Βίβα Πούτιν». Οι δυο Ουκρανές, μητέρα και κόρη, λένε ότι το προσωπικό του εστιατορίου Le Cozy Montparnasse στο Παρίσι τους φέρθηκε πολύ άσχημα, προσβάλλοντάς τις.

«Συνέβη τη Δευτέρα. Έβρεχε και έκανε πολύ κρύο, έτσι αποφασίσαμε να μπούμε σε αυτό το καφέ-εστιατόριο να πιούμε τσάι» εξηγεί η 18χρονη Μελίσα μιλώντας στον γαλλικό σταθμό BFMTV στα ρωσικά. «Όταν ανοίξαμε το μενού, είδαμε τις τιμές των αφεψημάτων και φωνάξαμε τη σερβιτόρα για να τη ρωτήσουμε μερικά πράγματα», συνεχίζει η κοπέλα, εξηγώντας ότι, από τότε που έφτασαν με την 50χρονη μητέρα της στη Γαλλία πριν από τρεις μήνες, είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με τα έξοδά τους, λόγω της δύσκολης οικονομικής τους κατάστασης.



«Εξηγήσαμε στη σερβιτόρα ότι, ως πρόσφυγες από την Ουκρανία, δεν έχουμε πολλά χρήματα να διαθέσουμε και ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ακριβώς πόσα πρόκειται να πληρώσουμε». Η απάντηση της σερβιτόρας άφησε άφωνες τις δυο γυναίκες, σύμφωνα πάντα με την 18χρονη, αφού εκείνη τους είπε με αγενή τρόπο ότι τα άτομα από την Ουκρανία δεν είναι ευπρόσδεκτα στην επιχείρηση.

Η 18χρονη κοπέλα ζήτησε να μιλήσει με τον υπεύθυνο του εστιατορίου, θεωρώντας ότι δεν γνώριζε για την ανάρμοστη συμπεριφορά της εργαζόμενης. Ωστόσο γρήγορα συνειδητοποίησε ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Αφού του εξήγησε την κατάσταση «εκείνος άρχισε να φωνάζει ότι υποστήριζε τον Πούτιν και ότι (ο Ρώσος πρόεδρος) έκανε καλά που σκότωνε Ουκρανούς».

Το BFM Paris Île-de-France επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του εστιατορίου που εμφανίζεται στο βίντεο, ο οποίος αρνείται ότι τα πράγματα συνέβησαν όπως λένε οι δυο γυναίκες. Αν και παραδέχεται ότι όντως φώναζε «Ζήτω ο Πούτιν», λέει ότι το έκανε από εκνευρισμό, αφού οι δυο γυναίκες τον απείλησαν.

«Δεν με νοιάζει αν είναι Ουκρανές, δεχόμαστε τους πάντες. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήθελαν να παραγγείλουν και σπαταλούσαν τον χρόνο του προσωπικού, την ώρα που το εστιατόριο ήταν γεμάτο», αναφέρει χαρακτηριστικά.



Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυο γυναίκες ήθελαν απλώς να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα. Όταν το προσωπικό τις ενημέρωσε ότι πρέπει να παραγγείλουν κάτι για να έχουν πρόσβαση στην τουαλέτα, εκείνες δέχτηκαν. Αφού βγήκαν από την τουαλέτα και κάθισαν στο τραπέζι τους, η σερβιτόρα πήγε πολλές φορές να τους πάρει παραγγελία. Εκείνες ωστόσο δεν ήθελαν να φάνε και ζήτησαν να αλλάξουν θέση επειδή έκανε κρύο.

Κλείσιμο
Μετά από μισή ώρα, η Λαρίσα και η Μελίσα σηκώθηκαν να φύγουν και ο υπεύθυνος τις πρόλαβε και τους ζήτησε ξανά να πάρουν κάτι από το εστιατόριο. Τότε, όπως λέει ο ίδιος, η κόρη έβγαλε το κινητό της και τον απείλησε ότι θα άφηνε αρνητική κριτική. Μετά από έναν έντονο διάλογο, που έγινε με τη μεσολάβηση της σερβιτότας αφού ο ίδιος δεν μιλούσε γαλλικά, ο ίδιος ξέσπασε και φώναξε τη φράση που ακούγεται στο κλιπ.

Ο υπεύθυνος του εστιατορίου Le Cozy Montparnasse είπε στο γαλλικό μέσο ότι μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο η επιχείρηση δέχεται διαδικτυακό πόλεμο, με «χείμαρρο» από αρνητικές κριτικές στη σελίδα της στο Facebook, και ότι ο ίδιος έχει δεχτεί απειλές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter o λογαριασμός Visegrad 24 και φέρεται να τραβήχτηκε μετά το περιστατικό, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου φαίνεται να συνομιλεί με δύο άνδρες στον χώρο της επιχείρησης. «Ο εστιάτορας από το Παρίσι που εμφανιζόταν σε βίντεο να λέει Viva Putin ενώ έδιωχνε δύο Ουκρανές, δέχτηκε την επίσκεψη δύο ανδρών από την Ουκρανία απόψε. Ζήτησε συγγνώμη στον ουκρανικό λαό και αποκάλεσε τον Πούτιν "κόπανο"», γράφει η λεζάντα της ανάρτησης.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ακάρ ζήτησε διάλογο, επανέλαβε απειλές και προσκάλεσε Παναγιωτόπουλο στην Τουρκία

Οι φρικιαστικές στιγμές της 12χρονης για 120 ημέρες στα χέρια του Ηλία Μίχου - Οι δύο καταθέσεις της


Ο Γεράσιμος Γεννατάς αποκάλυψε τον λόγο που δεν θέλει να μιλάει για τον γιο του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης