Τέλος στη «φεμινιστική εξωτερική πολιτική» βάζει η Σουηδία

Τέλος στη «φεμινιστική εξωτερική πολιτική» βάζει η Σουηδία

Τις ανακοινώσεις έκανε ο νέος ΥΠΕΞ ο οποίος είπε πως η προηγούμενη κυβέρνηση καθόριζε τις διακρατικές σχέσεις με βάση τα ζητήματα ισότητας των φύλων

Kristersson
Αλλαγή στάσης στην πολιτική της Σουηδίας ανήγγειλε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Τομπίας Μπίλστρομ, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα του εγκαταλείπει την «φεμινιστική εξωτερική πολιτική».

Ήταν μια πρωτοβουλία της προηγούμενης κεντροαριστερής κυβέρνησης, η οποία από το 2014 έβαζε τα ζητήματα ισότητας των φύλων στο επίκεντρο των εξωτερικών σχέσεων της Σουηδίας .

Ο Μπίλστρομ είπε πάντως ότι η Σουηδία πάντα θα υπερασπίζεται την ισότητα των φύλων. Όπως εξήγησε ο ίδιος η αλλαγή γίνεται γιατί «οι ταμπέλες στα πράγματα έχουν μια τάση να καλύπτουν το περιεχόμενο».

Η σχετική σελίδα για την φεμινιστική πολιτική εξαφανίστηκε μάλιστα από τον κυβερνητικό ιστότοπο, αναφέρει το BBC.

Η Σουηδία, δήλωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών Μαργκότ Βάλστρομ, έδινε έμφαση στα δικαιώματα (όπως τα αναπαραγωγικά διακαιώματα και η οικονομική χειραφέτηση των γυναικών), την εκπροσώπηση και τους πόρους. Σχόλια που είχε κάνει το 2015 η υπουργός τότε Βάλστρομ για τη Σαουδική Αραβία και τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα είχαν προκαλέσει αντιδράσεις στο Ριάντ. Η Σουηδία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της ενώ ακύρωσε και μια πώληση όπλων.

Στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικής και ενώ η Σουηδία ήταν το 2017 μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε εργαστεί για να περάσει ψήφισμα το οποίο όριζε ότι η βία κατά του φύλου θα μπορούσε να δικαιολογήσει την επιβολή κυρώσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα στοιχεία που αποκάλυψαν τον εφιάλτη του 4χρονου στο Αγρίνιο - «Έβλεπε αγκαλιές και έτρεμε»

Προφυλακιστέοι οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για τον βιασμό της 12χρονης

Κατηγορητήριο καταπέλτης για τη μητέρα της 12χρονης - Blindchat, SMS και ο μυστηριώδης «ΑΜ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης