Ουκρανία: Μακροοικονομική ενίσχυση ύψους €2 δισ. έστειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση

Ουκρανία: Μακροοικονομική ενίσχυση ύψους €2 δισ. έστειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση

Θα είμαστε δίπλα στην Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί, επισήμανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Το νέο πακέτο στήριξης φτάνει συνολικά στα 5 δισ. 

ursula_von_der_leyen_xr
Η Ουκρανία έλαβε άλλη μια δόση μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έκαναν γνωστό τόσο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όσο και ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ.

«Μακροοικονομική βοήθεια ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ έφτασε στην Ουκρανία από την ΕΕ. Σήμερα, το κράτος μας έλαβε άλλη μια δόση από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο τη στήριξη της οικονομικής σταθερότητας της Ουκρανίας. Ένας πρόσθετος οικονομικός πόρος θα βοηθήσει στην κάλυψη επειγουσών δημοσιονομικών δαπανών, ιδίως στον κοινωνικό και ανθρωπιστικό τομέα», σημείωσε ο Σμιχάλ.



«Σήμερα εκταμιεύουμε 2 δισ. ευρώ σε μακροοικονομική χρηματοδοτική συνδρομή προς την Ουκρανία. Μέχρι το τέλος του έτους θα ακολουθήσουν και άλλες δόσεις. Θα είμαστε δίπλα στην Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί. Θα συζητήσουμε πώς θα διασφαλίσουμε τη συνεχή στήριξη με τους παγκόσμιους εταίρους στη διάσκεψη #RebuildUkraine» είπε η φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κυβέρνησης του Κιέβου, τα κεφάλαια αυτά αποτελούν το πρώτο μέρος του πακέτου των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά, φέτος, η Ουκρανία έλαβε 4,2 δισ. ευρώ μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας από την ΕΕ, η οποία βοήθησε σημαντικά στην ενίσχυση του οικονομικού μετώπου του κράτους και στην αντοχή στον αγώνα κατά του επιτιθέμενου.

«Είμαστε ευγνώμονες στους Ευρωπαίους εταίρους μας και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για το επόμενο έτος», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός.


Ειδήσεις σήμερα:

«Πρωθυπουργός-φάντασμα» η Λιζ Τρας - Τα τέσσερα σενάρια για την επόμενη μέρα στη Βρετανία

Απορρίφθηκε το αίτημα να διεξαχθεί η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στην Αθήνα

Δένδιας: Ρεσιτάλ υποκρισίας από την Τουρκία, παραβιάζει θεμελιώδεις κανόνες του διεθνούς δικαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης