Τουρκία: Διέκοψε τη συνεργασία με αμερικανική εταιρεία lobbying για το πρόγραμμα F-35

Τουρκία: Διέκοψε τη συνεργασία με αμερικανική εταιρεία lobbying για το πρόγραμμα F-35

Για «αλλαγή στη στρατηγική της Άγκυρας για τα F-35» κάνει λόγο δημοσίευμα της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet

F-35-USAF
Για «αλλαγή στη στρατηγική της Άγκυρας για τα F-35» κάνει λόγο δημοσίευμα της τουρκικής αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, αποκαλύπτοντας πως η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε στη διακοπή συνεργασίας με αμερικανική εταιρεία lobbying που είχε αναλάβει να διασφαλίσει την παραμονή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35, από το οποίο αποβλήθηκε λόγω των ρωσικών S-400.

«Ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της Τουρκίας για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16, αποκαλύφθηκε πως η Άγκυρα τερμάτισε τις δραστηριότητες λόμπι -που πραγματοποιούνταν μέσω της εταιρείας Arnold and Porter στις ΗΠΑ- προκειμένου να επιστρέψει στο πρόγραμμα F-35- μετά από ενάμιση χρόνο» αναφέρει το δημοσίευμα, κάνοντας γνωστό πως η συμφωνία της τουρκικής κυβέρνησης με τη συγκεκριμένη εταιρεία lobbying είχε παραταθεί τον περασμένο Αύγουστο με κόστος 1,5 εκατ. δολάρια το έτος.
Στόχος της αμερικανικής εταιρείας ήταν η διασφάλιση πως η Τουρκία θα παρέμεινε στο πρόγραμμα F-35, προσεγγίζοντας εμπορικούς εταίρους και τα ενδιαφερόμενα μέρη του συγκεκριμένου προγράμματος.

123__3_


Η εφημερίδα σημειώνει πως εάν και το θέμα απαιτούσε συνεργασία με εταιρεία lobbyng προς την αμερικανική κυβέρνηση και το Κογκρέσο, η συγκεκριμένη σύμβαση αφορούσε λόμπι προς εταιρείες που σχετίζονται με το πρόγραμμα των F-35.

Αναλυτές εκτιμούν πως η κίνηση αυτή, μαρτυρά πως η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί πλέον αδύνατη την επιστροφή της στο πρόγραμμα των F-35, βάζοντας τέλος σε κάθε προσπάθεια επιρροής αξιωματούχων και εταιρειών στις ΗΠΑ υπέρ της.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί προφυλακίστηκε η μητέρα της 12χρονης - Τα δύο στοιχεία που την «έκαψαν»


Τι ετοιμάζει μετά τα drones- καμικάζι ο Πούτιν στην Ουκρανία;

Πρωτοφανές, η Τουρκία ζητά αποπομπή Μηταράκη για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης