Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις θα προμηθευτούν 35 νέα μαχητικά αεροπλάνα και 60 ελικόπτερα, αναφέρει η εφημερίδα BILD, επικαλούμενη εμπιστευτικό έγγραφο του υπουργείου 'Αμυνας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Bundeswehr θα αποκτήσει 35 μαχητικά αεροπλάνα F-35 της Lockheed Martin και 60 μεταγωγικά ελικόπτερα Chinook από την Boeing. Τα αεροπλάνα θα κοστίσουν 8 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα ελικόπτερα 4 δισεκατομμύρια. Αξιωματούχοι του υπουργείου βρίσκονται ήδη στις ΗΠΑ για τις παραγγελίες, οι οποίες ωστόσο, επειδή υπερβαίνουν σε κόστος τα 25 εκατομμύρια ευρώ, πρέπει, πριν οριστικοποιηθούν, να εγκριθούν από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.