Αυστρία: Εταιρεία κυβερνοασφάλειας με τον πρώην CEO του ομίλου που ανέπτυξε το Pegasus, ίδρυσε ο Κουρτς

Αυστρία: Εταιρεία κυβερνοασφάλειας με τον πρώην CEO του ομίλου που ανέπτυξε το Pegasus, ίδρυσε ο Κουρτς

Ο 36χρονος συντηρητικός πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί πριν από ένα χρόνο μετά από κατηγορίες για διαφθορά, θα αναλάβει τη θέση του προέδρου αυτής της εταιρείας

Sebastian_Kurz
Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ίδρυσε μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας μαζί με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ισραηλινού ομίλου NSO, Σαλέβ Χούλιο, που ανέπτυξε το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus, που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός διεθνούς σκανδάλου.

«Η ανάγκη προστασίας κρίσιμων υποδομών όπως η ενέργεια, το νερό και οι υπηρεσίες υγείας από κυβερνοεπιθέσεις συνεχίζει να αυξάνεται», δήλωσε ο Κουρτς, ανακοινώνοντας τη δημιουργία αυτής της εταιρείας με την επωνυμία «Dream Security», με έδρα το Τελ Αβίβ.

«Στόχος είναι να δοθούν λύσεις για την προστασία από τέτοιες επιθέσεις», πρόσθεσε.

Ο 36χρονος συντηρητικός πρώην καγκελάριος, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί πριν από ένα χρόνο μετά από κατηγορίες για διαφθορά, θα αναλάβει τη θέση του προέδρου αυτής της εταιρείας, ανέφερε το ισραηλινό μέσο ενημέρωσης Globes, το οποίο δημοσίευσε πρώτο την είδηση χθες Τετάρτη.

«Κατά τη θητεία στην καγκελαρία, έχω δει πολλές επιθέσεις ενάντια σε κυβερνήσεις, αλλά και σε μονάδες παραγωγής και σταθμούς παραγωγής ενέργειας, οι περισσότερες από τις οποίες δεν δημοσιεύτηκαν σε μέσα ενημέρωσης», είπε ο Κουρτς στην Globes, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία αρχικά θα εστιάσει στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο συνέταιρός του, Σαλέβ Χούλιο, αποχώρησε από την NSO τον Αύγουστο στο πλαίσιο μιας «αναδιοργάνωσης» δραστηριοτήτων.

Το καλοκαίρι του 2021, η ισραηλινή εταιρία κυβερνοτεχνολογίας NSO βρέθηκε στο επίκεντρο ενός ηχηρού σκανδάλου: μια διεθνής κοινοπραξία μέσων ενημέρωσης αποκάλυψε ότι αριθμοί τηλεφώνων τουλάχιστον 180 δημοσιογράφων, 600 πολιτικών, 85 ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και 65 ηγετικών στελεχών επιχειρήσεων είχαν μολυνθεί μέσω του λογισμικού της Pegasus.

Τα κινητά τηλέφωνα που μολύνονται από αυτό το λογισμικό μετατρέπονται σε «κατασκοπευτικά εργαλεία τσέπης» μέσω των οποίων ο χρήστης μπορεί να διαβάζει τα μηνύματα του στόχου του, να βλέπει τις φωτογραφίες του, να παρακολουθεί πού βρίσκεται, ακόμη και να λειτουργεί εν αγνοία του τη φωτογραφική μηχανή.

Η NSO, κατηγορούμενη ότι έγινε εργαλείο αυταρχικών καθεστώτων, αμύνθηκε υποστηρίζοντας ότι το λογισμικό της χρησιμοποιείτο μόνο για τη λήψη πληροφοριών εναντίον εγκληματικών ή τρομοκρατικών δικτύων και ότι θα μπορούσε ορισμένοι πελάτες να έκαναν κατάχρηση του λογισμικού.

Ο Κουρτς παραιτήθηκε από την καγκελαρία τον Οκτώβριο του 2021, συνέπεια ενός μεγάλου σκανδάλου διαφθοράς που έχει αποσταθεροποιήσει την αυστριακή πολιτική ζωή τα τελευταία χρόνια.

Έκτοτε, παραμένοντας στη Βιέννη, έχει πολλαπλασιάσει τις διεθνείς συνεργασίες του με τον ιδιωτικό τομέα.

Στην αρχή της χρονιάς, προσελήφθη στην αμερικανική εταιρεία του Πίτερ Τιλ, έναν από τους ελάχιστους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ στη Σίλικον Βάλεϊ. Στην εταιρεία αυτή ο Κουρτς είναι υπεύθυνος για την παγκόσμια στρατηγική.

Κλείσιμο
Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας ο οποίος μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που αφηγείται την πολιτική του καριέρα, έχει επίσης ιδρύσει μια συμβουλευτική εταιρεία για διεθνείς εταιρείες και μια άλλη που επενδύει στον τομέα της τεχνολογίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Προθεσμία πήρε η μητέρα της 12χρονης - Υπάρχουν άλλες δύο καταγγελίες για τον Μίχο, λέει ο Λύτρας

Άμεση ανάλυση Bild: Ποιοι καραδοκούν στο Κρεμλίνο αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν χάσει την εξουσία

Δάγκωσε ελεγκτή του ΟΑΣΘ, τον κλώτσησε στο κεφάλι και πήγε να «αποδράσει» από το παράθυρο του λεωφορείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης