Ενα δισ. δολάρια θα καταβάλει ο συνωμοσιολόγος Αλεξ Τζόουνς στις οικογένειες των θυμάτων του Σάντι Χουκ

Ενα δισ. δολάρια θα καταβάλει ο συνωμοσιολόγος Αλεξ Τζόουνς στις οικογένειες των θυμάτων του Σάντι Χουκ

Οι ένορκοι του δικαστηρίου στο Κονέκτκατ έκριναν ότι ο ακροδεξιός συνωμοσιολόγος όχι μόνο διέδιδε αυτά τα ψεύδη, αλλά και κέρδιζε από αυτά

alex-jones
Βαρύτατο πρόστιμο, που σχεδόν φτάνει το 1 δισ. δολάρια, θα πρέπει να καταβάλει ο ακροδεξιός συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς στις οικογένειες των θυμάτων της σφαγής στο σχολείο του Σάντι Χουκ, αποφάσισε το σώμα των ενόρκων.

Ο Τζόουνς για χρόνια υποστήρισε ότι η σφαγή του 2012, κατά την οποία σκοτώθηκαν από ένοπλο συνολικά 26 παιδιά και δάσκαλοί τους, ήταν στημένη και ότι αυτοί που έσπευσαν στο σημείο, όπως και οι οικογένειες των θυμάτων, «ήταν ηθοποιοί».

Το δικαστήριο του Κονέκτκατ έκρινε ότι ο Τζόουνς όχι μόνο διέδιδε αυτά τα ψεύδη, αλλά και κέρδιζε από αυτά.

Η αποζημίωση θα δοθεί στις οικογένειες οκτώ θυμάτων και ενός πράκτορα του FBI που είχε σπεύσει στο σχολείο. Ο Τζόουνς είχε ήδη βρεθεί ένοχος για δυσφήμηση για τις διαδόσεις του για τη σφαγή.

Η υπόθεση είχε ανοίξει το 2018 όταν οι οικογένειες προσέφυγαν κατά του Τζόουνς και της εταιρείας του (Free Speech Systems) που διαχειρίζεται την μιντιακή παρουσία του Τζόουνς.

Ο δικηγόρος των θυμάτων είχε ζητήσει η αποζημίωση να είναι τουλάχιστον 500 εκατ. δολάρια, ένα ποσό που θεωρούν ότι είναι θα αντιπροσώπευε τα 550 εκατ. θεάσεις που είχαν τα ψέμματα του Τζόουνς για το Σάντι Χουκ.

Πριν από δύο μήνες άλλο δικαστήριο στο Τέξας είχε αποφασίσει την καταβολή αποζημίωσης 45 εκατ. δολαρίων σε δύο οικογένειες που προσέφυγαν κατά του Τζόουνς και της εταιρείας του σε εκείνη την Πολιτεία.

Αν και αρχικά επέμενε στα ψέματα, αργότερα και όσο πολλαπλασιάζονταν οι μηνύσεις σε βάρος του, ο Τζόουνς παραδέχτηκε ότι η σφαγή όντως συνέβη.

Στο δικαστήριο είχε επιχειρήσει να εμφανίσει τον εαυτό του θύμα μιας… συνωμοσίας του «βαθέως κράτους» σε βάρος του. Σε πολλές περιπτώσεις «ξέφευγε» παραληρώντας κατά των «φιλελεύθερων» με τους δικαστές να τον απειλούν ότι θα τον τιμωρήσουν για περιφρόνηση του δικαστηρίου.



Ειδήσεις σήμερα:

Η 12χρονη από τον Κολωνό αναγνώρισε 10 βιαστές από φωτογραφίες ταυτότητας

Πάρις Χίλτον: «Με “κρατούσαν κάτω” και με κακοποιούσαν σεξουαλικά στο σχολείο της Γιούτα»

Ξεκινά το μεγάλο «παζάρι» σούπερ μάρκετ - βιομηχάνων για το «καλάθι του νοικοκυριού»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης