Κριμαία: Ταυτοποιήθηκαν 12 άτομα από τη Μόσχα για την έκρηξη της γέφυρας - Έχουν συλληφθεί 8

Κριμαία: Ταυτοποιήθηκαν 12 άτομα από τη Μόσχα για την έκρηξη της γέφυρας - Έχουν συλληφθεί 8

Η ρωσική FSB καθόρισε την πορεία που ακολούθησε ο εκρηκτικός μηχανισμός μέχρι να φτάσει στην Κριμαία - Οι Ρώσοι έδωσαν στη δημοσιότητα και το όνομα του συντονιστή της επιχείρησης

krimaia_gefyra_maketa
Η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας ταυτοποίησε 12 άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό με την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, ανέφερε η υπηρεσία στο κανάλι της στο Telegram.

«Στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν 12 άτομα που σχετίζονται άμεσα με την τέλεση τρομοκρατικής πράξης. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, δείχνουν ότι η τρομοκρατική ενέργεια οργανώθηκε από τις ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής Αλεξάντερ Μπαστρίκιν στη Συμφερούπολη.

Σημειώνεται ότι οι ερευνητές πραγματοποίησαν πολλές επιθεωρήσεις στον τόπο της επίθεσης, καθώς και δεκάδες έρευνες σε διάφορες ρωσικές περιοχές.

Crimea Bridge Hit By Explosion 🧨😳 #crimea #ukraine #ukrainecrisis #ukrainewar #ukrainerussia #kerch


Η υπηρεσία ανέφερε πως κατάφερε να καθορίσει τη διαδρομή της κίνησης του εκρηκτικού μηχανισμού, που ήταν καμουφλαρισμένος με κατασκευαστική πλαστική μεμβράνη. Αρχικά, το διαμορφωμένο φορτίο παραδόθηκε από το λιμάνι της Οδησσού στη Βουλγαρία, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Γεωργία, από εκεί στην Αρμενία. Εκεί, πέρασε από τη διαδικασία εκτελωνισμού, στη συνέχεια επέστρεψε και πάλι στη Γεωργία, από όπου μεταφέρθηκε στη Ρωσία.

Νωρίτερα την Τρίτη, η FSB (μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας) δήλωσε ότι η επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας οργανώθηκε από την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας και προσωπικά από τον επικεφαλής της, Kirill Budanov.

Κλείσιμο
Διευκρινίζεται ότι τουλάχιστον μία φορά το φορτίο σαρώθηκε στο τελωνείο. Η εικόνα που δημοσίευσε η υπηρεσία δείχνει ότι τίποτα ύποπτο δεν ήταν ορατό στο εσωτερικό των ρολών μεμβράνης.

Μέχρι τώρα, πέντε Ρώσοι και τρεις πολίτες της Ουκρανίας και της Αρμενίας έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης για «υπονόμευση της γέφυρας».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει χαρακτηρίσει το περιστατικό «τρομοκρατική επίθεση» με στόχο την καταστροφή των κρίσιμων πολιτικών υποδομών της Ρωσίας. Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους προειδοποίησε ότι σε περίπτωση νέων τέτοιων επιθέσεων, η απάντηση θα είναι σκληρή και ανάλογη σε κλίμακα με το επίπεδο των απειλών.


Ειδήσεις σήμερα:

Προφυλακιστέοι ο 53χρονος και ο 42χρονος για τον βιασμό της 12χρονης

Δικηγόρος Αναγνωστόπουλου για τη μεταφορά της μικρής Λυδίας στις Φιλιππίνες: «Δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη»

«Επιχείρηση παγετός» από τον Πούτιν - Σχέδιο για να «πνίξει» ενεργειακά την Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης