Αρθρογράφος Μilliyet: Ο Γκιουλέν παρέδωσε επιχειρησιακά σχέδια στην Ελλάδα για επίθεση στην Τουρκία

Αρθρογράφος Μilliyet: Ο Γκιουλέν παρέδωσε επιχειρησιακά σχέδια στην Ελλάδα για επίθεση στην Τουρκία

«Πώς θα πέσει ο Ερντογάν μέσω… τουρκο-ελληνικού πολέμου» γράφει ο Οζάι Σεντίρ – Κατηγορεί τον Γκιουλέν και τις ΗΠΑ ότι «στοχεύουν» την Τουρκία με στόχο την πτώση του Ερντογάν

erdogan_1
Για απόρρητο σχέδιο κατά της Ελλάδας που παρέδωσαν και αποκάλυψαν στην Αθήνα στρατιωτικοί προσκείμενοι στον αυτοεξόριστο -στις ΗΠΑ- ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, κάνει λόγο ο αρθρογράφος της εφημερίδας Μilliyet Οζάι Σεντίρ.

Όπως αναφέρει, το «σχέδιο» προβλέπει επίθεση «αστραπή» της Τουρκίας στην ηπειρωτική χώρα με στόχο την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, προκειμένου να αιφνιδιάσει την Ελλάδα που ανέμενε κίνηση στα νησιά. Η ενέργεια αυτή, θα οδηγούσε -σύμφωνα πάντα με το «σχέδιο- να μετακινηθούν στρατιωτικές δυνάμεις από το Αιγαίο προς υπεράσπιση της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ο φιλοκυβερνητικός αρθρογράφος υποστηρίζει πως η FETO του Γκιουλέν παρέδωσε στις ελληνικές Αρχές, το συγκεκριμένο «σχέδιο» καθώς και τις τοποθεσίες στρατιωτικών βάσεων, οπλοστασίων και αποθηκών απ’ όπου η γείτονα θα ξεκινούσε πιθανή εχθρική ενέργεια προς την χώρα μας.

«Όπως ήταν αναμενόμενο η Ελλάδα δεν ανακοίνωσε ποτέ πως έχει στην κατοχή της το συγκεκριμένο σχέδιο, κάνοντας ωστόσο τις αναγκαίες προετοιμασίες. Όμως λεπτομέρειες του επιχειρησιακού σχεδίου δημοσιεύτηκαν στις ελληνικές εφημερίδες με τον φόβο της τουρκικής εισβολής να τρομοκρατεί τους Έλληνες» γράφει ο Σεντίρ, με αφορμή πρόσφατα ελληνικά δημοσιεύματα με πιθανά σενάρια κλιμάκωσης από την Τουρκία.

Κλείσιμο
Ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως η Αλεξανδρούπολη στρατικοποιήθηκε από τις ΗΠΑ, με το «ΟΚ» της Ελλάδας, επειδή κατείχε «σημαντική θέση στο Επιχειρησιακό Σχέδιο που η FETO παρέδωσε στην Αθήνα», καταγγέλλοντας οπαδούς του εξόριστου Ιμάμη πως επιδιώκουν να προκαλέσουν σύγκρουση ΤουρκίαςΕλλάδας προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την χώρα και να οδηγήσουν σε πτώση τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σενάρια για πτώση του Ερντογάν με εμπλοκή της CIA

Σε άλλο σημείο της «ανάλυσής» του ο Σεντίρ αναφέρεται σε υποτιθέμενα αμερικανικά σενάρια, με αναφορές σε εμπλοκή της CIA, που στόχο έχουν να ρίξουν τον Ερντογάν από την εξουσία, μέσω μιας πολεμικής σύγκρουσης ΤουρκίαςΕλλάδας.

Ο αρθρογράφος επικαλείται αναλύσεις του Μίχαελ Ρούμπιν, Αμερικανού αναλυτή και συγγραφέα, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία θα καταλάμβανε αρχικά συγκεκριμένες νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο, προκαλώντας στη συνέχεια αντίδραση της Ελλάδας που θα τα ανακαταλάμβανε στρατιωτικά, κάτι που θα οδηγούσε στην πτώση του Ερντογάν.

«Η εκδίωξη των Τούρκων στρατιωτών από τα νησιά με στρατιωτικά μέσα θα έφερνε και το τέλος του Ερντογάν, το οποίο θα ήταν ίδιο με το τέλος του Αργεντινού δικτάτορα Γκαλτιέρι, ο οποίος προσπάθησε να καταλάβει τα νησιά Φώκλαντ από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1982» σχολιάζει ο αρθρογράφος της Μilliyet, στο άρθρο του με τίτλο: «Το αγόρι της CIA έγραψε για τουρκο-ελληνικό πόλεμο».

milliyet



Ειδήσεις σήμερα:

Guardian: Η Ελλάδα πρώτη φορά προσπαθεί να είναι προορισμός 12 μήνες το χρόνο

Αυτή είναι η dream team των Ελλήνων μάνατζερ που διοικούν πολυεθνικούς κολοσσούς

Η 12χρονη από τον Κολωνό αναγνώρισε 10 βιαστές από φωτογραφίες ταυτότητας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης