Απεργούν σήμερα οι πιλότοι της Eurowings - Μία στις δύο πτήσεις αναμένεται να ακυρωθεί

Απεργούν σήμερα οι πιλότοι της Eurowings - Μία στις δύο πτήσεις αναμένεται να ακυρωθεί

 Επηρεάζονται κατά κύριο λόγο τα γερμανικά αεροδρόμια, για παράδειγμα πάνω από 110 ακυρώσεις αναμένονται στο Ντίσελντορφ και άλλες 60 στην Κολωνία

eurowings
Πυκνώνουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γερμανία, ενώ επίκειται ένας δύσκολος χειμώνας. Αυτή τη φορά είναι οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Eurowings που κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου. O στόλος της Eurowings διαθέτει 75 αεροσκάφη. Εκτιμάται ότι από τις συνολικά 516 πτήσεις της Πέμπτης θα ακυρωθούν σχεδόν οι μισές. Επηρεάζονται κατά κύριο λόγο τα γερμανικά αεροδρόμια, για παράδειγμα πάνω από 110 ακυρώσεις αναμένονται στο Ντίσελντορφ και άλλες 60 στην Κολωνία.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, η διοίκηση της εταιρείας δεν μπορούσε να προσδιορίσει με ακρίβεια ποιες πτήσεις θα ακυρωθούν. Καλούσε τους επιβάτες να ενημερωθούν οι ίδιοι μέσω της ιστοσελίδας eurowings.com ή της εφαρμογής Eurowings-App, παράλληλα όμως υπoσχόταν ότι για όλες τις πτήσεις που ακυρώνονται, οι επιβάτες θα ενημερώνονταν μέχρι το βράδυ για πιθανά εναλλακτικά δρομολόγια. Εκτιμάται ότι οι ακυρώσεις αφορούν συνολικά 50.000 έως 70.000 επιβάτες.

Τα αιτήματα των απεργών

Όλα δείχνουν ότι μέχρι την τελευταία στιγμή η εταιρεία θα αναζητήσει άλλα πληρώματα που δεν απεργούν, κατά πάσα πιθανότητα σε άλλες θυγατρικές της Lufthansa, ώστε να πραγματοποιηθούν τελικά όσο το δυνατόν περισσότερες πτήσεις. Οι εργαζόμενοι της Eurowings προβάλλουν κυρίως μισθολογικά αιτήματα. Επιπλέον ζητούν λιγότερη «εντατικοποίηση» της εργασίας με περισσότερα διαλείμματα. O διευθυντής προσωπικού, Κάι Ντούβε, χαρακτηρίζει τις απαιτήσεις «υπερβολικές, σε μία εποχή που εκατομμύρια άνθρωποι ανησυχούν για έναν βαρύ χειμώνα και για αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος».

Παράλληλα επικρίνει το συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit (VC), λέγοντας ότι «παρότι έχουν εγκριθεί δύο συνεχείς αυξήσεις μέσα σε τέσσερις μήνες, με αποτέλεσμα οι αποδοχές να αυξάνονται πάνω από 10%, τώρα απαιτεί επιπλέον 14 ελεύθερες μέρες τον χρόνο, καθώς και μείωση του μέγιστου επιτρεπόμενου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας κατά πέντε ώρες». Με αυτά τα δεδομένα τίθενται σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας και το μέλλον της εταιρείας, προειδοποιεί ο Ντούβε.

Πηγή: Deutsche Welle



Ειδήσεις σήμερα:

Γυναίκες οι 15 νεκροί στο ναυάγιο με μετανάστες στη Λέσβο - Συγκλονιστικά βίντεο από την διάσωση στα Κύθηρα

Νέο ντοκιμαντέρ «καίει» τον πρίγκιπα Άντριου: «Ήταν εθισμένος στο σεξ, δεν μπορούσε να κρατήσει το παντελόνι του κλειστό»

Ο Πούτιν ψάχνει «σωσίβια» σε Καντίροφ και Σαουδική Αραβία μετά την κατάρρευση στα μέτωπα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης