Λίβανος: Βουλευτής μπούκαρε σε τράπεζα και ζητούσε πρόσβαση στις καταθέσεις της για να πληρώσει ένα χειρουργείο

Λίβανος: Βουλευτής μπούκαρε σε τράπεζα και ζητούσε πρόσβαση στις καταθέσεις της για να πληρώσει ένα χειρουργείο

Χθες Τρίτη σημειώθηκαν τέσσερις απόπειρες ληστείας στον Λίβανο - Σε δύο από αυτές ένοπλοι άνδρες ζητούσαν πρόσβαση στις καταθέσεις τους

livanos_vouleutis
Λιβανέζα βουλευτής εισήλθε σε υποκατάστημα της τράπεζας Byblos στο βόρειο τμήμα της Βηρυτού νωρίς σήμερα το πρωί μαζί με μια ομάδα συνεργατών της ζητώντας να έχει πρόσβαση στις καταθέσεις της προκειμένου να πληρώσει για μια επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί.

Η Σίνθια Ζαραζίρ, η οποία εξελέγη πρώτη φορά τον Μάιο στη Βηρυτό, εισήλθε στην τράπεζα χωρίς όπλο και ζήτησε 8.500 δολάρια μετρητά, δήλωσε μέλος της Ένωσης Καταθετών.

Το υποκατάστημα αμέσως έκλεισε, σύμφωνα με την απευθείας μετάδοση του τηλεοπτικού δικτύου al Jadeed.



Πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το υποκατάστημα της τράπεζας για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τη βουλευτή, η οποία εισήλθε στο κτίριο συνοδευόμενη από δύο δικηγόρους, μέλη μιας ομάδας στήριξης των καταθετών.

«Η Σίνθια, που έχει λογαριασμό σε αυτή την τράπεζα, ζητεί το ποσό των 8.500 δολαρίων προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση την οποία δεν καλύπτει η ασφάλεια υγείας της», δήλωσε η Νταρίν Νταντάσλι, μια ακτιβίστρια, σύμφωνα με την οποία η βουλευτής έχει ήδη αναγκαστεί να αναβάλει την επέμβαση λόγω έλλειψης χρημάτων.

Ο Φουάντ Ντεμπς, ένας δικηγόρος που συνοδεύει τη βουλευτή, διαβεβαίωσε ότι αυτή δεν πρόκειται να βγει από το υποκατάστημα της τράπεζας, αν δεν λάβει τα χρήματα που ζητεί, προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

«Έχουμε περάσει μερικές ημέρες πηγαίνοντας μπρος- πίσω στην τράπεζα, στην οποία έχω δώσει τα ιατρικά μου αρχεία και δεν μας απαντά. Δεν μπορώ να καθυστερήσω άλλο (την επέμβαση). Ήρθα για να πάρω τα χρήματά του», δήλωσε η ίδια η Ζαραζίρ. «Σήμερα ήρθα ως απλή πολίτης, όχι ως βουλευτής. Δεν με νοιάζει τι θα σκεφθούν οι συνάδελφοί μου στο κοινοβούλιο», πρόσθεσε.

Οι τράπεζες στον Λίβανο ξανάνοιξαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, λαμβάνοντας δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αφού είχαν κλείσει για μια εβδομάδα λόγω μιας σειράς ληστειών από πελάτες που ήθελαν να αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους που έχουν μπλοκαριστεί στη χώρα, η οποία πλήττεται από μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση.

Οι καταθέτες μπορούν να αποσύρουν συγκεκριμένα ποσά σε δολάρια ή λιβανέζικες λίρες, η οποία έχει χάσει περισσότερο από το 95% της αξίας την από την αρχή της κρίσης.

Κλείσιμο
Χθες Τρίτη σημειώθηκαν τέσσερις απόπειρες ληστείας στον Λίβανο. Σε δύο από αυτές ένοπλοι άνδρες ζητούσαν πρόσβαση στις καταθέσεις τους.

Ακόμη ένα περιστατικό καταγράφηκε τη Δευτέρα.

Η ένωση τραπεζών Λιβάνου έχει εκφράσει την οργή της για τις ληστείες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, το τελευταία αντίο στον Σταμάτη Κόκοτα

Καιρός: Υποχωρεί κι άλλο η θερμοκρασία - Πού θα βρέξει σήμερα


Love Island: Η ηλιοθεραπεία της Ιωάννας που... αναστάτωσε και ο πρώτος χωρισμός - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης