Λιβύη: Η κυβέρνηση της Ανατ. Λιβύης απειλεί να προσφύγει στα δικαστήρια για να ακυρώσει τα μνημόνια συνεργασίας με την Τουρκία

Λιβύη: Η κυβέρνηση της Ανατ. Λιβύης απειλεί να προσφύγει στα δικαστήρια για να ακυρώσει τα μνημόνια συνεργασίας με την Τουρκία

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Λιβύης Αγκίλα Σάλεχ χαρακτήρισε τις συμφωνίες «παράνομες και απαράδεκτες»

068_AA_03102022_887869
Η κυβέρνηση του Φάτι Μπασάγα, η οποία εδρεύει στην ανατολική Λιβύη και στηρίζεται από το Κοινοβούλιο, απέρριψε το μνημόνιο συμφωνίας που υπέγραψε σήμερα η Τουρκία με την κυβέρνηση της Τρίπολης, υπό τον Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.

Το κοινοβούλιο έχει αποσύρει από τον Μάρτιο την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση του Ντμπεϊμπά, θεωρώντας ότι η θητεία της έχει λήξει. Η κυβέρνηση του Μπασάγα, του πρώην υπουργού Εσωτερικών, έχει επιχειρήσει, χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής, να εγκατασταθεί στην Τρίπολη και να αναλάβει τα καθήκοντά της.

Η κυβέρνηση του Μπασάγα ανέφερε ότι επιφυλάσσεται «του δικαιώματός της να προσφύγει στη δικαιοσύνη» για να ακυρώσει τις συμφωνίες με την Τουρκία. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Αγκίλα Σάλεχ χαρακτήρισε τις συμφωνίες «παράνομες και απαράδεκτες».




Ειδήσεις σήμερα:

Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης: Στο Κάιρο την Κυριακή ο Νίκος Δένδιας

Χαλκιδική: «Τους κατέγραφα για προσωπική χρήση» απαντά ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τις κάμερες στα δωμάτια

Γλυπτά του Παρθενώνα - Ο Τζον Όλιβερ «καρφώνει» το Βρετανικό Μουσείο: «Αν ψάχνετε αρχαία που λείπουν, εννέα στις δέκα φορές είναι εκεί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης