Ιράν - Χαμενεΐ: Ο θάνατος της 22χρονης «ράγισε την καρδιά μου» - Προγραμματισμένα να συμβούν τα επεισόδια

Ιράν - Χαμενεΐ: Ο θάνατος της 22χρονης «ράγισε την καρδιά μου» - Προγραμματισμένα να συμβούν τα επεισόδια

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν τοποθετήθηκε για πρώτη φορά για τα επεισόδια που ακολούθησαν τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί

khamenei
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ τοποθετήθηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί και για τις βίαιες διαδηλώσεις που έχουν ακολουθήσει σε αρκετά σημεία του Ιράν.

Ο Χαμενεΐ δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες για τον θάνατο της 22χρονης που βρισκόταν υπό αστυνομική επιτήρηση ήταν προγραμματισμένες και όχι σκηνοθετημένες από "απλούς Ιρανούς".

Σε σχόλια που μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Χαμενεΐ ανέφερε ότι ο θάνατος της 22χρονης "ράγισε βαθιά την καρδιά μου", κάνοντας λόγο για ένα "πικρό περιστατικό".

Είπε όμως ότι "κάποιοι προκάλεσαν ανασφάλεια στους δρόμους", λέγοντας ότι είχαν προγραμματιστεί "ταραχές".

Ακόμη, εξέφρασε την ισχυρή υποστήριξή του στις δυνάμεις ασφαλείας, λέγοντας ότι αντιμετώπισαν αδικίες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. "Στα πρόσφατα επεισόδια, αυτοί που αδικήθηκαν ήταν κυρίως οι δυνάμεις ασφαλείας, περιλαμβανομένων της αστυνομίας και της Μπασίτζ, καθώς και ο λαός του Ιράν", σχολίασε.

Κατηγόρησε εξάλλου τις ΗΠΑ και το Ισραήλ - τους πιο ορκισμένους εχθρούς της Ισλαμικής Δημοκρατίας - ότι ενορχήστρωσαν τα επεισόδια. "Το καθήκον των δυνάμεων ασφαλείας, περιλαμβανομένης της αστυνομίας, είναι να εγγυάται την ασφάλεια του ιρανικού έθνους... Εκείνοι που επιτίθενται στην αστυνομία αφήνουν τους ιρανούς πολίτες απροστάτευτους απέναντι στους κακοποιούς, στους κλέφτες και στους εκβιαστές", είπε ο ίδιος.




Ειδήσεις σήμερα:

Οικονόμου: Η Αθήνα είναι «ανοιχτή» σε συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στην Πράγα

«Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ»: Παράταση ως τέλη Οκτωβρίου για εξαργύρωση voucher εκπαιδευτικών

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ - «Ψεύτες και μυθομανείς οι Έλληνες πολιτικοί, τους εύχομαι περαστικά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης