Μακρόν: Σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της ουκρανικής κυριαρχίας από τη Ρωσία

Μακρόν: Σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της ουκρανικής κυριαρχίας από τη Ρωσία

Η αντίδραση του Γάλλου προέδρου στις δηλώσεις που έκανε ο Πούτιν για την προσάρτηση

macron
Την καταδίκη του στην προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών από την Ρωσία, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Καταδικάζω σθεναρά την παράνομη προσάρτηση των ουκρανικών περιοχών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνας από τη Ρωσία. Πρόκειται για σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της ουκρανικής κυριαρχίας. Η Γαλλία αντιτίθεται σε αυτό και θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας για να αντιμετωπίσει τη ρωσική επιθετικότητα και να επιτρέψει στην Ουκρανία να ανακτήσει την πλήρη κυριαρχία σε όλο το έδαφός της» ανέφερε ο Μακρόν.



Σημειώνεται πως ο Γάλλος πρόεδρος έχει επισημάνει την ανάγκη να διατηρηθούν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με τον Πούτιν για την ολοκλήρωση των πολεμικών επιχειρήσεων μέσω της διπλωματίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στην τελετή που έγινε νωρίτερα σήμερα στο Κρεμλίνο, επανέλαβε ότι η Μόσχα θα θριαμβεύσει σε αυτήν την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» εναντίον της Ουκρανίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία: Υποβάλλει αίτημα «ταχείας προσχώρησης» στο ΝΑΤΟ

Διπλό έγκλημα στην Καβάλα: Είχε ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία η 31χρονη πριν δολοφονηθεί - Οι τελευταίες ευτυχισμένες στιγμές του παιδιού (βίντεο)

Πούτιν: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για την προστασία των προσαρτημένων περιοχών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης