Η Νέα Ζηλανδία υψώνει το μεσαίο δάκτυλο στη νέα καμπάνια για την ηπατίτιδα C

Η Νέα Ζηλανδία υψώνει το μεσαίο δάκτυλο στη νέα καμπάνια για την ηπατίτιδα C

Οργή για τη νέα καμπάνια της ηπατίτιδας C - Το υπουργείο Υγείας κυκλοφόρησε αφίσες, τηλεοπτικά και διαδικτυακά σποτ με την προκλητική χειρονομία

mesaio3
Σάλο προκάλεσε στη Νέα Ζηλανδία η ιδέα του υπουργείου Υγείας να αφυπνίσει τους πολίτες προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις για την ηπατίτιδα C προωθώντας μία διαφήμιση όπου διασημότητες υψώνουν το μεσαίο δάκτυλο.

Η αμφιλεγόμενη διαφήμιση έφερε γκρίνια καθώς εκατοντάδες Νεοζηλανδοί πολίτες έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για το προσβλητικό περιεχόμενο της διαφήμισης και την χειρονομία που παραπέμπει σε ανάρμοστη συμπεριφορά.

Όπως αναφέρει η ρυθμιστική αρχή της Νέας Ζηλανδίας, υπήρξαν πάρα πολλές καταγγελίες με τους πολίτες να επισημαίνουν ότι οι αφίσες ήταν σε κοινή θέα και κατά συνέπεια μπορούσαν να τις δουν ακόμα και παιδιά.

NZ Government ~ Health ~ Stick It to Hep C ~ Commercial TV Ad Creative # New Zealand # 2022


«Οι αφίσες δεν έχουν θέση σε σημεία όπου έχουν πρόσβαση τα παιδιά μας», αναφέρουν αρκετοί Νεοζηλανδοί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, οι αρμόδιες αρχές της χώρας υπογράμμισαν ότι «Αν και γίνεται κατανοητό πως υπάρχει ένα εύκολο τεστ ανίχνευσης της ηπατίτιδας C και μία νέα αποτελεσματική θεραπεία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να σηκώσεις το μεσαίο δάχτυλο στον ιό, το πλαίσιο ενδέχεται να μην είναι σαφές για πολλούς ανθρώπους που επικεντρώνονται αποκλειστικά στην χειρονομία».

Τελικά, οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας αποφάνθηκαν ότι, η διαφήμιση με το προτεταμένο δάκτυλο είναι μία απρεπή και προσβλητική κίνηση και αποτελεί παραβίαση των κανονισμών.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας έσπευσε να εκφράσει την απογοήτευσή του για την απόφαση υπογραμμίζοντας ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει κανέναν.

Πάντως, η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η διαφήμιση με προτεταμένο το μεσαίο δάκτυλο έχει αφαιρεθεί από την καμπάνια του υπουργείου Υγείας, ωστόσο, το σχετικό clip παραμένει στο YouTube.


Ειδήσεις σήμερα:

Τα... δάκρυα του αμφιλεγόμενου ψυχολόγου Τζόρνταν Πίτερσον για τους «ακούσια άγαμους» - Δείτε βίντεο

Κόρη πολιτικού ανάμεσα στα 141 θύματα του revenge porn στην Πάτρα

Άμεση ανάλυση Le Figaro για το σαμποτάζ στον Nord Stream: Οι 3 λόγοι που «δείχνουν» Ρωσία  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης