Ουκρανία: 23 νεκροί από επίθεση σε ανθρωπιστικό κονβόι κοντά στη Ζαπορίζια

Ουκρανία: 23 νεκροί από επίθεση σε ανθρωπιστικό κονβόι κοντά στη Ζαπορίζια

Χτύπημα λίγο πριν τις ανακοινώσεις Πούτιν - Οι πρώτες φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν νεκρούς και τραυματίες στο έδαφος - Το κονβόι χτυπήθηκε πάνω από 10 φορές

ukrania-epithesi
Επίθεση σε ανθρωπιστικό κονβόι κοντά στη Ζαπορίζια κατήγγειλαν το πρωί της Παρασκευής (30/09) Ουκρανοί αξιωματούχοι με τον πρώτο απολογισμό να κάνει λόγο για τουλάχιστον 23 νεκρούς.

Οι πρώτες φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν νεκρούς και τραυματίες στο έδαφος με πληροφορίες να αναφέρουν ότι το κονβόι χτυπήθηκε περισσότερες από 10 φορές.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ




Κλείσιμο



«Ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση σε ανθρωπιστικό κονβόι στα περίχωρα της πόλης. Οι άνθρωποι στέκονταν στην ουρά για να πάνε σε κατεχόμενες περιοχές προκειμένου να παραλάβουν συγγενείς τους και να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια» έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ο κυβερνήτης της Ζαπορίζια, Αλεξάντερ Στρουκ

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης του Λουγκάνσκ ανακοίνωσε ότι στο ανθρωπιστικό κονβόι συμμετείχαν 34 οχήματα με την αναχώρησή του να είναι προγραμματισμένη εδώ και αρκετές ημέρες

Σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, κατήγγειλε ότι η επίθεση στο κονβόι έγινε με 16 πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από συστοιχίες S-300 με τέσσερις εξ αυτών να πέφτουν σε έναν υπαίθριο χώρο στον οποίο είχαν συγκεντρωθεί τα οχήματα της πομπής.

«23 νεκροί και 28 τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό σε ανθρωπιστικό κονβόι στη Ζαπορίζια. Η Ρωσία είναι ένα κράτος τρομοκράτης που δεν αξιολογεί την ανθρώπινη ζωή και αδιαφορε΄ιγια κάθε διεθνώς αναγνωρισμένο κανόνα πολέμου» σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Ουκρανίας, Μιχάλιο Φεντόροφ.


Η αντίδραση της Ρωσίας

Οι ρωσικές αρχές κατοχής στην Ζαπορίζια κατηγόρησαν πάντως το Κίεβο ότι ευθύνεται για το θανατηφόρο πλήγμα εναντίον της οχηματοπομπής.

«Οι Ουκρανοί μαχητές διέπραξαν ακόμη μία τρομοκρατική πράξη. Αφού είδαν ότι οι κάτοικοι πήγαιναν μαζικά προς την (κατεχόμενη) περιοχή της Ζαπορίζια, έπληξαν οχηματοπομπή δεκάδων αυτοκινήτων αμάχων», ανέφερε ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ στο Telegram.

H επίθεση σημειώνεται την ημέρα κατά την οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να υπογράψει το διάταγμα για την προσάρτηση της Ζαπορίζια και άλλων τριών περιοχών στη Ρωσία μετά τα «δημοψήφισματα ανεξαρτησίας» που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως μεταδίδει ο Guardian τις προηγούμενες ώρες η Ρωσία πραγματοποίησε πυραυλικές επιθέσεις σε αρκετές πόλης στην Ουκρανία ανάμεσα στις οποίες και το Ντίπρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Δανία: «Επίθεση» του πρίγκιπα Ιωακείμ στη βασίλισσα μετά την αφαίρεση των τίτλων από τα παιδιά του

Σήμερα η φιέστα Πούτιν για την προσάρτηση: «Επικίνδυνη κλιμάκωση» βλέπει ο ΟΗΕ

Love Island: Ο... εισβολέας φίλος της Ηλιάνας, το μήνυμα που άναψε φωτιές και το «πάρτι» στο Twitter – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης