Πόλεμος στην Ουκρανία - Δημοψηφίσματα: «Ναι» στην ένταξη των ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία, δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Πόλεμος στην Ουκρανία - Δημοψηφίσματα: «Ναι» στην ένταξη των ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία, δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Μέχρι στιγμής, υπέρ της προσάρτησης είναι το 97-98% των ψήφων και για τις τέσσερις -υπό ρωσική κατοχή- περιοχές - Στημένα δημοψηφίσματα καταγγέλλει το Κίεβο και η Δύση

λουχανσκ2791
Τα πρώτα μερικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας σε τέσσερις κατεχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας δείχνουν πως η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων τάχθηκε υπέρ της ένταξης στη Ρωσία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, μετά τη διεξαγωγή αυτόκλητων δημοψηφισμάτων που το Κίεβο και η Δύση έχουν καταγγείλει ως στημένα.

Ψηφοφορία διεξήχθη από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου σε τέσσερις περιοχές -Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα- που αποτελούν περίπου το 15% του ουκρανικού εδάφους.

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να προσαρτήσει τις τέσσερις περιοχές, και να αποκαλέσει οποιαδήποτε προσπάθεια της Ουκρανίας να τις ανακαταλάβει ως επίθεση στην ίδια τη Ρωσία. Είπε στις 21 Σεπτεμβρίου πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα προκειμένου να υπερασπιστεί την "εδαφική ακεραιότητα" της Ρωσίας.

Η Ουκρανία έχει προειδοποιήσει κατ' επανάληψη πως η προσάρτηση επιπλέον εδαφών από τη Ρωσία θα κατέστρεφε οποιαδήποτε πιθανότητα ειρηνευτικών συνομιλιών.

Το RIA ανέφερε πως οι αρχικές καταμετρήσεις δείχνουν πλειοψηφίες που κυμαίνονται από το 96,97% στην περιοχή της Χερσώνας, βάσει του 14% των ψήφων που έχουν καταμετηρθεί, μέχρι το 98,19% στη Ζαπορίζια, βάσει του 18% των ψήφων που έχουν καταμετρηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κώστας Μανωλάς: Ο τρόμος του στον βρυχηθμό λιονταριού στη φωτογράφηση με τη Σαρζά - Δείτε βίντεο

Ιταλικές εκλογές: Άμεση ανάλυση της «Guardian» - Οι... κωλοτούμπες της Μελόνι την τελευταία πενταετία

Καιρός - Κακοκαιρία «Bogdan»: Ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά - Πού υπάρχει κίνδυνος για ανεμοστρόβιλους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης