Κάρολος: Βλέπει «φως στο τούνελ» στη σχέση του με τον Χάρι και τη Μέγκαν

Κάρολος: Βλέπει «φως στο τούνελ» στη σχέση του με τον Χάρι και τη Μέγκαν

Ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου ελπίζει σύμφωνα με δημοσιεύματα πως θα έρθουν καλύτερες μέρες στο παλάτι

charles-harry-meghan-maketa
Υπάρχει στα σκαριά μια βασιλική συμφιλίωση; Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο βασιλιάς Κάρολος άρχισε να βλέπει «φως στο τούνελ» όταν μίλησε στον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Μάλιστα κύκλοι από το βασιλικό περιβάλλον υποστηρίζουν ότι μπορεί ακόμη και να σώσει τη σχέση με τον γιο και τη νύφη του.

Οι συνομιλίες που είχε ο Κάρολος με την Μέγκαν στο Αβαείο του Ουέστμινστερ και στο Κάστρο του Ουίνδσορ τον έκαναν να αισθάνεται αισιόδοξος. Πιστεύει επίσης ότι θα μπορούσε να διορθώσει τις σχέσεις του με τους Σάσεξ μετά την αποχώρησή τους από τη βασιλική οικογένεια.

Αναλαμπές ελπίδας
Εσωτερικός συνεργάτης δήλωσε στην «Telegraph»: «Παραμένει το γεγονός ότι ο βασιλιάς αγαπά και τα δύο παιδιά του. Τις τελευταίες 16 ημέρες περίπου, υπήρχαν τρομερές αναλαμπές ελπίδας. Όσον αφορά το μέλλον, υπάρχει ελπίδα».

Μεταξύ των πολλών προκλήσεων που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Κάρολος κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, συμπεριλαμβανομένου του εκσυγχρονισμού της αρχαίας μοναρχίας της Βρετανίας, θα είναι και το πώς θα αντιμετωπίσει τον δούκα και τη δούκισσα, οι οποίοι βύθισαν το παλάτι όταν εγκατέλειψαν τα βασιλικά τους καθήκοντα για να ζήσουν «ελεύθερα» και «ανεμπόδιστα» στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

karolos__1_


Κλείσιμο
Στην πρώτη του ομιλία προς το έθνος ως μονάρχης, ο βασιλιάς φάνηκε να απλώνει «κλαδί ελιάς» στο ζευγάρι. Ωστόσο, άλλοι πιστεύουν ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια δημοσίων σχέσεων για ενότητα τις ώρες μετά τον θάνατο της βασίλισσας. Κατά την προετοιμασία της κηδείας, στον Χάρι φαίνεται ότι απαγορεύτηκε να φορέσει στρατιωτική στολή την ημέρα της κηδείας, ενώ ο ίδιος και η Μέγκαν φέρονται να μην προσκλήθηκαν από μια δεξίωση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ που διοργάνωσε ο βασιλιάς για VIPs, συμπεριλαμβανομένων ξένων βασιλικών προσώπων, πρωθυπουργών και προέδρων.

Η αποκάλυψη για τον βασιλιά έρχεται την ώρα που δύο νέα βιβλία-βόμβα διατυπώνουν μια σειρά από ισχυρισμούς για τον δούκα και τη δούκισσα.

Το δώρο της βασίλισσας στον εγγονό της και η απογοήτευση
Το βιβλίο της Katie Nicholl, «The New Royals» ισχυρίζεται ότι το ζευγάρι ήλπιζε να μετακομίσει σε μια «σουίτα διαμερισμάτων στο Κάστρο του Ουίνδσορ», αλλά αντ' αυτού τους δόθηκε το Frogmore Cottage.

Ο Χάρι και η Μέγκαν φέρεται να είχαν βάλει στο μάτι ένα σπίτι στην καρδιά της κατοικίας της βασίλισσας στο Μπέρκσαϊρ, αλλά έμειναν απογοητευμένοι.

«Όταν ο Χάρι και η Μέγκαν ανακοίνωσαν την επιθυμία τους να μετακομίσουν από το παλάτι του Κένσινγκτον, η βασίλισσα τους προσέφερε το Frogmore Cottage στο Windsor Great Park ως το νέο τους σπίτι», γράφει η Nicholl, σε ένα απόσπασμα που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη «Mail On Sunday».

harry-megan-elizabeth


«Αυτό δεν ήταν η σουίτα διαμερισμάτων στο Κάστρο του Ουίνδσορ που ήλπιζαν. Παρ' όλα αυτά ήταν μια γενναιόδωρη χειρονομία, θυμήθηκε η Lady Elizabeth Anson, η οποία πέθανε το 2020. Το εξοχικό ήταν μεγάλη υπόθεση», είπε. «'Η είσοδος της Βασίλισσας στους κήπους είναι ακριβώς δίπλα στο εξοχικό τους. Είναι ουσιαστικά η πίσω αυλή της, η μοναξιά της και η ιδιωτική της ζωή. Το εγκατέλειπε αυτό κάνοντας δώρο στον Χάρι και τη Μέγκαν το Frogmore Cottage. Όλοι θεωρήσαμε ότι ήταν πολύ μεγάλο εκ μέρους της. Είπε: "Ελπίζω να το σεβαστούν"».

«Τον Απρίλιο του 2019, το ζευγάρι τελικά μετακόμισε. Στη συνέχεια, τον επόμενο μήνα, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε μια ακόμη πιο σημαντική αποχώρηση: Ο Χάρι και η Μέγκαν μετακόμιζαν το βασιλικό τους νοικοκυριό - ουσιαστικά το γραφείο τους - από το παλάτι του Κένσινγκτον στο παλάτι του Μπάκιγχαμ».

Η παρέμβαση της Ελισάβετ
Το δεύτερο βιβλίο με τίτλο, «Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown» του Valentine Low, υποστηρίζει ότι η Μέγκαν πίστευε ότι θα ήταν η «Beyoncé του Ηνωμένου Βασιλείου» όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χάρι, πριν διαπιστώσει ότι μισούσε τους αυστηρούς κανόνες της βασιλικής ζωής και αργότερα παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της.

harrymeghan-0


Το βιβλίο, το οποίο προδημοσιεύθηκε στους Times, περιλαμβάνει επίσης ισχυρισμούς ότι η βασίλισσα αναγκάστηκε να πατήσει πόδι για το Megxit και είπε στους Σάσεξ «ή μέσα ή έξω» στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής του Sandringham, όπου οι βασιλείς αποφάσισαν για το μέλλον του Χάρι και της Μέγκαν.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπλόκο Πούτιν, μετά το φιάσκο: «Σφραγίζει» ο ρωσικός στρατός τη συνοριακή γραμμή με τη Γεωργία


Νέες δημοσκοπήσεις: Η κυβέρνηση αφήνει πίσω τη ζημιά από τις παρακολουθήσεις και προσεγγίζει την αυτοδυναμία


Ζαν Ιμπέρ: Ο διάδοχος του Ντικάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης