Eλληνίδα φοιτήτρια στη Ρωσία: «Οι γονείς μου δεν μπορούν ούτε χρήματα να μου στείλουν»

Eλληνίδα φοιτήτρια στη Ρωσία: «Οι γονείς μου δεν μπορούν ούτε χρήματα να μου στείλουν»

Είμαι σε αδιέξοδο λέει στο protothema.gr η τεταρτοετής φοιτήτρια της Ιατρικής

moscow
Πληθαίνουν οι φωνές των Ελλήνων φοιτητών που έχουν εγκλωβιστεί στη Ρωσία λόγω της εμπόλεμης κατάστασης Και κατά συνέπεια εξαιτίας των περιορισμών που έχει επιβάλλει η ρωσική κυβέρνηση στις μετακινήσεις καθως και στις τραπεζικές συναλλαγές.

Οι Έλληνες φοιτητές που αναζητούν τρόπο για να επιστρέψουν στη χώρα όπως και την μεταγραφή τους στα ελληνικά πανεπιστήμια, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Όπως λέει στο protothema.gr η Κ.Κ, φοιτήτρια ιατρικής σχολής στο τέταρτο έτος, «με ολα αυτα τα γεγονότα που συμβαίνουν εχω βρεθεί σε αδιέξοδο και δεν μπορώ να προχωρήσω με τις σπουδές. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω κυρίως είναι οικονομικό. Αρχικά αυτην τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα να σταλούν χρήματα απο την οικογένεια μου λόγω της κατάστασης που επικρατεί μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, όπως επίσης με όλες τις αλλαγές στην ισοτιμία των νομισμάτων δεν είναι εφικτό να με στηρίξουν στο να ολοκληρώσω τις σπουδές».

«Θα ήθελα επίσης να αναφέρω οτι δεν προέρχομαι απο μια εύπορη οικογένεια και αυτό καθιστά το όνειρο μου ακόμα πιο δύσκολο» προσθέτει η νεαρή φοιτήτρια.

Στην ίδια δύσκολη θέση βρίσκονται δεκάδες άλλοι Έλληνες φοιτητές που φοιτούν στην Ρωσία. Πριν από λίγες μέρες και μετά την ανάδειξη του προβλήματος από το protothema.gr ο υφυπουργός παιδείας Άγγελος Συρίγος δεσμεύτηκε ότι θα σταλούν χρήματα στους φοιτητές μέσω των Προξενείων. Ο υφυπουργός είχε δηλώσει ότι «έχει υπάρξει συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών ώστε οι γονείς των φοιτητών αυτών να δώσουν χρήματα στα ελληνικά προξενεία προκειμένου από εκεί να τα πάρουν τα παιδιά».

Όσον αφορά το αίτημα των φοιτητών για μεσολάβηση προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, να γυρίσουν πίσω, δεδομένου ότι στη Ρωσία δεν έχουμε πολεμικές συγκρούσεις».

Ο Άγγελος Συρίγος είχε αποκαλύψει, τέλος, ότι είναι σε διαδικασία εκπόνησης ειδικό σχέδιο για να βρεθεί μια λύση για τους περίπου 12-14 φοιτητές, που σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Παιδείας, είναι στην Ουκρανία «γιατί κινδυνεύουν καθώς γίνονται βομβαρδισμοί».

Ειδήσεις σήμερα:

Επιστράτευση-παρωδία: Ηλικιωμένοι έφεδροι, μαίες και σάπια καλάσνικοφ για το Ντονμπάς

Νεκρός μετά από καυγά σε παμπ ο θρύλος του σερφ Κρις Ντέιβιντσον

Δήμητρα Αλεξανδράκη: «Έρχονται μηνύσεις, δεν θα σας αφήσω σε χλωρό κλαρί ξεφτίλες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης