Παράνοια Ερντογάν στον ΟΗΕ: Kατηγορεί την Ελλάδα για πνιγμούς βρεφών

Παράνοια Ερντογάν στον ΟΗΕ: Kατηγορεί την Ελλάδα για πνιγμούς βρεφών

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορώντας τη χώρα μας για εγκλήματα πολέμου και βίαιες επαναπροωθήσεις από το ελληνικό λιμενικό - Ζήτησε την αναγνώριση του ψευδοκράτους

erdogan437384
Σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ καθώς κατηγορεί τη χώρα μας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας! Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΟΗΕ έδειξε ακόμα και φωτογραφίες με νεκρά βρέφη και ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα των βίαιων επαναπροωθήσεων από το ελληνικό λιμενικό.

Ο Ερντογάν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «δεν θέλουμε να δούμε άλλα νεκρά μωρά όπως ο Αϊλάν, να ξεβράζονται στις ακτές μας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Μάλιστα, αφού έδειξε και φωτογραφίες των νεκρών παιδιών κάλεσε τον ΟΗΕ να πει «stop» στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα. 

Δείτε το παραλήρημα του Τούρκου προέδρου:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda katılımcılara hitap ediyor

«Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες τυραννούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Δεν θελουμε τα πτώματα παιδιών σαν τον Αϊλάν να ξεβράζονται στις ακτές μας. Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Δυο μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Είναι η ώρα για την ΕΕ και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Γελοία» η Ελλάδα που «επιδιώκει να κάνει επίδειξη δύναμης»

Συνεχίζοντας το κρεσέντο των προκλήσεων χαρακτήρισε «γελοία» την Ελλάδα που «επιδιώκει να κάνει επίδειξη δύναμης». «Στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο θέλουμε να λυθούν όλα με βάση τους κανόνες της καλής γειτονίας και με βάση το διεθνές δίκαιο. Στην ανατολική Μεσόγειο η διατήρηση της ειρήνης εξαρτάται από τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των πλευρών.

Κλείσιμο
Η Ελλάδα να αφήσει κατά μέρος τις προκλήσεις και την κλιμάκωση και να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας για αλληλεγγύη και συνεργασία. Πιστεύουμε ότι η ευρωμεσογειακή σύνοδος που έχουμε προτείνει θα υπηρετήσει αυτό τον σκοπό. Ποτέ δεν έκαναν ένα θετικό βήμα και αυτό δείχνει ποιος θέλει ειρήνη και σταθερότητα και ποιος θέλει να προκαλεί και να δημιουργεί συρράξεις», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα υποκύψουμε στις πολιτικές κλιμάκωσης που ακολουθούν άλλες χώρες», δήλωσε ακόμη.

«Να αναγνωριστεί επίσημα η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»

Απο την ομιλία του δεν έλειψαν και οι αναφορές στο Κυπριακό. Όπως είπε ο Ερντογάν «ακόμα και στο Κυπριακό θέλουμε λύση με μόνιμο και δίκαιο τρόπο. Πρέπει να αποδεχθούν όλοι ότι υπάρχουν δυο κράτη και δυο έθνη στην Κύπρο και πρέπει να το σεβαστούν όλοι αυτό. Οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίδια δικαώματα. Θα θέλαμε να ζητήσουμε από την διεθνή κοινότητα να τερματίσει τις κυρώσεις και το εμπάργκο και να σταματήσει αυτή η τυραννία».

«Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και κάνουν παναπροωθήσεις στο Αιγαίο με απάνθρωπο τρόπο και εφαρμόζουν ανάλογες πολιτικές στην τουρκική μειονότητα της Θράκης αγνοώντας τις υποχρεώσεις τους. Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι η Ελλάδα να κάνει ότι προσπαθεί και να ζητήσουμε από την ΕΕ να μην κάνει τα στραβά μάτια», υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ερντογάν αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία. Μάλιστα κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να βρουν μία «αξιοπρεπή» έξοδο για όλα τα μέρη.  «Μαζί, πρέπει να βρούμε μια λογική διπλωματική λύση που θα προσφέρει και στα δύο μέρη μια αξιοπρεπή έξοδο από την κρίση», επεσήμανε. «Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τον τερματισμό του πολέμου… στη βάση της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Ουκρανίας», συνέχισε.

«Ο πόλεμος δεν μπορεί να υπερτερήσει», είπε σε ένα άλλο σημείο και συμπλήρωσε ότι μία «δίκαια ειρηνευτική διαδικασία μπορεί να υπερισχύσει». Μάλιστα υπενθύμισε  ότι δύο φορές από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, η Τουρκία κατάφερε να συγκεντρώσει τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Αττάλεια στην νότια Τουρκία και στην Κωνσταντινούπολη. «Καλώ τους διεθνείς οργανισμούς και όλες τις χώρες να υποστηρίξουν ειλικρινά τις προσπάθειες της Τουρκίας», ανέφερε ο Ερντογάν.



Ειδήσεις σήμερα:

«Θρίλερ» με την αποτέφρωση της σορού της Μάρθας Καραγιάννη

Ένοπλος προσπάθησε να μπει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Διαγνώστηκα με καρκίνο στο στήθος, εξομολογείται ο βουλευτής Καράογλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης