Βασιλιάς Κάρολος Γ': Η πρώτη πρόκληση - Καλείται να συμφιλιώσει τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι

Βασιλιάς Κάρολος Γ': Η πρώτη πρόκληση - Καλείται να συμφιλιώσει τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι

Ο νέος βασιλιάς ποντάρει και στο ότι ο χαμός της μητέρας του θα «λυγίσει» τον Χάρι και τη Μέγκαν, έτσι ώστε να βάλουν τέλος στις δηλώσεις τους, που έχουν φέρει σε δεινή θέση το Μπάκιγχαμ

charles-harry-william-xr
Η κηδεία της 96χρονης βασίλισσας Ελισάβετ ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να διαφανεί το χάσμα που χωρίζει πλέον τα δύο αδέρφια που κάποτε ήταν αχώριστα.

Παραπέμποντας στη γνωστή τηλεοπτική σειρά των 90's «Οι Μεν και Δεν», τα μέλη της βασιλικής οικογένειας επιχείρησαν να καλύψουν το ψυχρό κλίμα που επικρατεί τον τελευταίο χρόνο μεταξύ του Παλατιού και του ζεύγους Χάρι και Μέγκαν.

Από τη στιγμή που η σύζυγος του δευτερότοκου γιου του Καρόλου, Μέγκαν Μαρκλ, δεν άντεξε την πίεση της της βασιλικής μοναρχίας και αποφάσισε μαζί με τον σύντροφό της να κόψου τον ομφάλιο λώρο με την βασιλική οικογένεια και να μετακομίσουν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, τα πνεύματα οξύνθηκαν.

Κι όταν η Μέγκαν εξομολογήθηκε στην πάπισσα της αμερικανικής ΤV, Όπρα Γουίνφρει, την ψυχολογική βία που υπέστη κάτω από τη βασιλική στέγη, τότε η ένταση των δύο πλευρών κλιμακώθηκε.

Όπως σχολιάζει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Daily Mail», Ρίτσαρντ Κέι, ο νέος βασιλιάς Κάρολος ευελπιστεί ότι ο χαμός της μητέρας του θα λυγίσει τον κοκκινομάλλη αντάρτη των βασιλικών ανακτόρων όπως και τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ έτσι ώστε να βάλουν επιτέλους ένα τέλος στις επιθετικές συνεντεύξεις που παραχωρούν δεξιά κι αριστερά κι χουν φέρει σε δεινή θέση τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ .

Μπορεί όμως να είναι μία απελπισμένη επιθυμία του νέου βασιλιά, γράφει ο δημοσιογράφος της Daily Mail. Μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, υπήρξε η αίσθηση ότι οι εχθροπραξίες έχουν «παγώσει» καθώς τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας έχουν βυθιστεί σε απέραντη θλίψη.

Κλείσιμο
Στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, όπου χθες συναντήθηκαν αναγκαστικά τα βλέμματα του Καρόλου, του Ουίλιαμ και του Χάρι, υπήρξε μια ισχυρή υπενθύμιση: ότι η οικογενειακή ενότητα είναι εξίσου σημαντική με τη δημόσια στοργή για τη δέσμευση της μοναρχίας με το έθνος, σχολιάζει ο βρετανός δημοσιογράφος. Χθες, δεν ήταν μόνο το τέλος εποχής της βασίλισσας Ελισάβετ αλλά και το γεγονός ότι η σκυτάλη του στέμματος πέρασε από μητέρα σε γιο.

«Ο βασιλιάς Κάρολος έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, από τη στήριξη της Κοινοπολιτείας μέχρι τη συμφιλίωση ενός διχασμένου Ηνωμένου Βασιλείου. Αλλά η πρώτη του δοκιμασία, και αυτή που μπορεί να καθορίσει τη βασιλεία του, είναι να επιλύσει μια οικογενειακή κρίση που προκάλεσε τόσο πολύ πόνο στη μητέρα του τα τελευταία χρόνια της ζωής της».

Δεν είναι περίεργο που μερικές φορές το πρόσωπο του νέου βασιλιά Καρόλου, φαινόταν τόσο θλιμμένο που ούτε η παρουσία της αγαπημένης του Καμίλα, δεν μπορούσε να απαλύνει τον πόνο του.

Ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι, ο ρόλος του δεν του παρέχει αυτομάτως το δικαίωμα να είναι το πιο δημοφιλές μέλος της βασιλικής οικογένειας. Ο νέος βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας ξέρει ότι θα πρέπει να κοπιάσει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την καρδιά του βρετανικού έθνους.
Εάν δεν λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των γιών του, δεν θα κερδίσει την συμπάθεια των συμπατριωτών του.



Ειδήσεις σήμερα:

«Θρίλερ» με την αποτέφρωση της σορού της Μάρθας Καραγιάννη

Ένοπλος προσπάθησε να μπει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Διαγνώστηκα με καρκίνο στο στήθος, εξομολογείται ο βουλευτής Καράογλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης