Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί 13 άμαχοι από «τιμωρητικό» ουκρανικό βομβαρδισμό στο δυτικό Ντονέτσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί 13 άμαχοι από «τιμωρητικό» ουκρανικό βομβαρδισμό στο δυτικό Ντονέτσκ

Σχεδόν επτά μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι εκατέρωθεν βομβαρδισμοί συνεχίζονται με αμείωτη ένταση

donetsk_1
Μια "τιμωρητική" ουκρανική επιδρομή στο Ντονέτσκ, πρωτεύουσα της ομώνυμης αυτονομιστικής ζώνης στην ανατολική Ουκρανία, είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 13 αμάχων, δήλωσε σήμερα ο φιλορώσος δήμαρχος της πόλης, Αλεξέι Κεμζουλίν.

"Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, 13 άμαχοι σκοτώθηκαν έπειτα έναν τιμωρητικό βομβαρδισμό στην πλατεία των Κομισάριων του Μπακού", στο δυτικό Ντονέτσκ, ανέφερε στο Telegram ο Κεμζουλίν, ο οποίος διευκρίνισε πως "ο αριθμός των τραυματιών εξακολουθεί να είναι σε διαδικασία προσδιορισμού".

"Εννέα βλήματα διαμετρήματος 155 χιλιοστών εκτοξεύθηκαν από το χωριό Νεταϊλοβέ", διευκρίνισε, καλώντας τους κατοίκους να "μην βγαίνουν από τα σπίτια τους εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο".



Οι δηλώσεις αυτές δεν μπορούν προσώρας να εξακριβωθούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Σχεδόν επτά μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Έτσι, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε πολλά πλήγματα σε όλη τη χώρα την χθες, Κυριακή, μεταξύ των οποίων ένα στην πόλη Ζαπορίζια (νότια) "κατέστρεψε εργαστήρια (...) όπου συντηρούνταν αμερικανικά συστήματα (πυραύλων) Himars".

Κλείσιμο


Συγκρούσεις έλαβαν επίσης χώρα στα περίχωρα της αυτονομιστικής περιοχής του Ντονέτσκ, όπως και σε εκείνα της γειτονικής περιοχής Λουχάνσκ.

Αντιμέτωπος με μια ουκρανική αντεπίθεση που εξαπολύθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Χαρκόβου, περισσότερο βόρεια, ο ρωσικός στρατός αναγκάστηκε να αποσύρει ένα μέρος των στρατευμάτων του προκειμένου να "ενισχύσει" εκείνα του Ντονέτσκ, όπου οι μάχες είναι καθημερινές.

Η ουκρανική προεδρία δήλωσε από την πλευρά της σήμερα πως "δέκα άμαχοι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν" έπειτα από ρωσικά πλήγματα στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη σε χωράφι στη Θήβα

Θρίλερ στην Αθήνα: Εγινε ντετέκτιβ και βρήκε τον φονιά της κόρης του

Την Πέμπτη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης