Κόστα Ρίκα: Εννιά νεκροί σε τροχαίο εξαιτίας κατολίσθησης - Δείτε βίντεο

Κόστα Ρίκα: Εννιά νεκροί σε τροχαίο εξαιτίας κατολίσθησης - Δείτε βίντεο

Το λεωφορείο με κάπου 60 επιβαίνοντες έπεσε σε χαράδρα βάθους 75 μέτρων - Οι πυροσβέστες, που συνέχιζαν την επιχείρηση διάσωσης χθες, εξέφραζαν φόβους πως ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί

costa_rica11
Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κόστα Ρίκα όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε έπεσε στο κενό εξαιτίας κατολίσθησης που προκάλεσαν ισχυρές βροχοπτώσεις, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο Ερυθρός Σταυρός.

Πάνω από πενήντα άνθρωποι, ανάμεσά τους ο οδηγός, μπόρεσαν να διασωθούν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.



Το λεωφορείο με κάπου 60 επιβαίνοντες έπεσε σε χαράδρα βάθους 75 μέτρων το βράδυ του Σαββάτου στην ορεινή περιοχή Ελ Ουντιμιέντο α Καμπρονέρο, περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά από την πρωτεύουσα Σαν Χοσέ.

Κλείσιμο


Άλλα δύο οχήματα επίσης έπεσαν στο κενό.



«Εννέα άνθρωποι χωρίς ζωτικές ενδείξεις» ανασύρθηκαν από τη χαράδρα, ανέφερε ο Ερυθρός Σταυρός μέσω Twitter. Οι πυροσβέστες, που συνέχιζαν την επιχείρηση διάσωσης χθες, εξέφραζαν φόβους πως ο απολογισμός των θυμάτων υπήρχε κίνδυνος να γίνει ακόμη πιο βαρύς στην πορεία.



Τον Μάρτιο του 2021, έκθεση ειδικών του Πανεπιστημίου της Κόστα Ρίκα προειδοποιούσε εναντίον του κινδύνου κατάρρευσης τμημάτων του οδικού δικτύου στον τομέα.

Σε περιοχές που επλήγησαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις χρειάστηκε να απομακρυνθούν εκατοντάδες οικογένειες από τα σπίτια τους, που υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές, σύμφωνα με τις αρχές. Τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα αναμενόταν να συνεχιστούν, προειδοποίησε η κοσταρικανή εθνική μετεωρολογική υπηρεσία χθες μέσω Twitter.



Για «θλιβερή και ανησυχητική κατάσταση» καθώς «πολλές οικογένειες έχασαν όλα τα υπάρχοντά τους» έκανε λόγο ο κοσταρικανός πρόεδρος Ροδρίγο Τσάβες, ο οποίος κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για το πολύνεκρο τροχαίο χθες Κυριακή.



Ειδήσεις σήμερα

Βασιλιάς Κάρολος: Τα επόμενα βήματα μετά την κηδεία της Ελισάβετ

Νίκαια: Επεισόδια μετά την πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα - Βανδάλισαν το μετρό της Νίκαιας

Μάρθα Καραγιάννη: Ένα «κορίτσι για φίλημα» που άφησε μοναδική σφραγίδα στον ελληνικό κινηματογράφο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης