ΗΠΑ: Έφτασε στη Νέα Υόρκη το σύμβολο της προσφυγιάς η τεράστια μαριονέτα Αμάλ - Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Έφτασε στη Νέα Υόρκη το σύμβολο της προσφυγιάς η τεράστια μαριονέτα Αμάλ - Δείτε βίντεο

Η Αμάλ αντιπροσωπεύει ένα 10χρονο κορίτσι που ψάχνει τη μητέρα του, η οποία το άφησε για λίγο μόνο αναζητώντας φαγητό και δεν επέστρεψε ποτέ

amal_new_york2
Η «μικρή Αμάλ», μια τεράστια μαριονέτα «σύμβολο της προσφυγιάς», περπάτησε χθες Παρασκευή στην περίφημη Τάιμς Σκουέαρ της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης για τα προσφυγόπουλα που έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους.

Η μαριονέτα Αμάλ, ύψους 3,6 μέτρων, της οποίας το όνομα σημαίνει «ελπίδα» στα αραβικά, ξεκίνησε το ταξίδι της από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας τον Ιούλιο του 2021, συνάντησε ουκρανούς πρόσφυγες ανά την Ευρώπη και τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Νέα Υόρκη.



Η Αμάλ αντιπροσωπεύει ένα 10χρονο κορίτσι που ψάχνει τη μητέρα του, η οποία το άφησε για λίγο μόνο αναζητώντας φαγητό και δεν επέστρεψε ποτέ, εξηγεί ο Πίτερ Έιβερι, καλλιτεχνικός διευθυντής της δημοτικής αρχής της Νέας Υόρκης και παραγωγός των εκδηλώσεων «Little Amal Walks New York» (Η μικρή Αμάλ περπατάει στη Νέα Υόρκη»).

Κλείσιμο


Καλλιτέχνες του Μπρόντγουεϊ και περίπου 200 φοιτητές τραγούδησαν σερενάτες στην Αμάλ για να την ηρεμήσουν καθώς διέσχιζε την πολύβουη πλατεία της αμερικανικής μεγαλούπολης.

«Το να βλέπεις μια μικρή… προσφυγοπούλα από τη Συρία να γνωρίζει υποδοχή ροκ σταρ σε όλον τον κόσμο, είναι συγκινητικό», δήλωσε ο Έρικ Σιρακιάν που πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Χαρταετοί πάνω απ’ την πόλη» στο Μπρόντγουεϊ.

Η Αμάλ είναι μια εμπνευσμένη δημιουργία της Handspring Puppet Company από τη Νότια Αφρική. Ζωντανεύει χάρη σε έναν μαριονετίστα, ο οποίος βρίσκεται στο εσωτερικό της και ελέγχει τις εκφράσεις του προσώπου της. Κάθε χέρι της μαριονέτας κινείται από εξωτερικούς μαριονετίστες.

Το μήνυμα της μικρής Αμάλ προς τον κόσμο είναι «Μη μας ξεχνάτε!», τόνισε ο Έιβερι.



Ειδήσεις σήμερα:

Συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν: «Λάβαμε σήμα πως μπορούμε να εξάγουμε προϊόντα μέσω Τουρκίας» είπε ο Ρώσος πρόεδρος

Ελισάβετ: Πώς έμαθε ο Κάρολος ότι πεθαίνει η βασίλισσα - «Τρεχαλητά στο διάδρομο, ένα επείγον τηλεφώνημα, μετά σιωπή»

Άγιος Όρος: Εξαφάνιση-μυστήριο δύο οικίσκων αξίας €75.000 κοντά στη Μονή Εσφιγμένου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης