Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιος είναι ο «ψηλός Πολ» που βρισκόταν στο πλευρό της για 44 χρόνια

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποιος είναι ο «ψηλός Πολ» που βρισκόταν στο πλευρό της για 44 χρόνια

Ο Πολ Γουάιμπρου θεωρείται μια ευγενική μορφή δίπλα στη βασίλισσα, ενώ υπηρετούσε τη βασιλική οικογένεια από 19 ετών - Η βασίλισσα του έλεγε πικάντικα στοιχεία

000_32HZ9W2
Ο «ψηλός Πολ», ο άνθρωπος που επί 44 χρόνια συνόδευε τη βασίλισσα Ελισάβετ, έλαβε την τιμητική θέση μπροστά από το φέρετρό της. «Πρόκειται για τον Πολ Γουάιμπρου, με ύψος 1,93μ. ο οποίος ήταν ο «φύλακας- άγγελος» στο πλευρό της 96χρονης μονάρχη. Για το λόγο αυτό, του δόθηκε η τιμητική θέση μπροστά από το φέρετρό της, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

«Ο Πολ Γουάιμπρου ήταν μαζί με τη βασίλισσα μέχρι την τελευταία της πνοή, ήταν μια εικόνα σιδερένιας αποφασιστικότητας», υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος Ρίτσαρντ Κέι σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». «Είχαν, μάλιστα, μεταξύ τους τέτοια σχέση που η βασίλισσα του έλεγε πικάντικα αστεία», προσθέτει.

«Με τα χέρια του σφιγμένα, δεν κοίταζε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, αλλά επικεντρωνόταν μόνο προς τα εμπρός καθώς βάδιζε με βήμα μπροστά από την άμαξα που μετέφερε το φέρετρο της κυρίας του». Ο Πολ είναι ένας από τους τρεις άνδρες του οικιακού προσωπικού της βασίλισσας που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην πομπή.

Ο ίδιος θεωρείται μια ευγενική μορφή δίπλα στη βασίλισσα, ενώ υπηρετούσε τη βασιλική οικογένεια από 19 ετών, όπως σχολιάζει η εφημερίδα Telegraph. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Έσσεξ. Είναι γιος διευθυντή τράπεζας ωστόσο, ο ίδιος ήθελε να εργαστεί για τη βασιλική οικογένεια από παιδί. Αρχικά δούλευε ως κατώτερος υπηρέτης αλλά γρήγορα έγινε αντιληπτός από τη βασίλισσα εξαιτίας του τρόπου του με τα κόργκι.

Ωστόσο, στη νέα του θέση θα έπρεπε να εργάζεται στο πλευρό του Πολ Μπάρελ, ο οποίος αργότερα έγινε ο μπάτλερ της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα. Έτσι η βασίλισσα για να τους ξεχωρίσει ονόμασε τον Burrell «Μικρό Πολ» και τον Γουάιμπρου «ψηλό Πολ».



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Αντετοκούνμπο στη νέα ταινία για τη ζωή του: «Στην Ελλάδα ήμουν Νιγηριανός και στη Νιγηρία Έλληνας»

Αναπόφευκτη απόφαση για την ενεργειακή ασφάλεια η υπαγωγή της Rosneft σε καθεστώς εποπτείας, λέει ο Σολτς

«Η Ρωσία δεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα» - Ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας για δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης